18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajları

featured

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ülke genelinde çeşitli programlar dahilinde 108. yılında şehitler anılırken, şanlı zafer kutlanıyor. Elazığ’da da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, İl Protokolü de kutlama mesajları yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman yayımladığı mesajında:

“Çanakkale Zaferi, Türk milleti’ nin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir. Çanakkale’ de tüm imkansızlıklara rağmen eşsiz bir başarı elde eden şanlı ecdadımız, milletimize hem zaferi getirmiş hem de istiklal harbimizi zafere ulaştıracak milli mücadele ruhuna ilham kaynağı olmuştur. Tek bir inanç, tek bir yürek ve ölümüne bir bedelle yola çıkan Türk milleti bu zafer sonrasında tarihe; “Çanakkale Geçilmez!” sözünü altın harflerle yazdırmıştır. Kahraman şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatanımıza ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımıza, sorumluluğumuzun bir idraki olarak geçmişten aldığımız ilhamla her koşulda canımız pahasına sahip çıkacak, daha gelişmiş, müreffeh ve güçlü Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere; vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar mesajında:

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal yayımladığı mesajında:

“Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferi’dir. 18 Mart 1915 tarihi, Türk Milletinin destan yazdığı tarihtir. Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini, “Çanakkale Geçilmez” sözleri ile vücut bulan kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bir milletin varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı gündür. Çanakkale’de ülkenin her köşesinden aynı amaç için bir araya gelen yüzbinlerce Mehmetçiğin verdiği emsalsiz irade, Millet olma bilincinin tohumlarını atarak, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Cumhuriyet’in kurulmasına zemin hazırlamış ve bu toprakları bize vatan yapmıştır. Biran bile tereddütte kapılmadan, canlarını seve seve feda ederek ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten, kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz; milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuştur. Bugün bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarında, canımızdan, malımızdan emin olarak gurur ve onurla bağımsız bir hayat sürdürüyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu önemli ve anlamlı günde asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de şifalar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünde, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan destansı zaferin kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz.”

İdareci Ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can:

“18 Mart Çanakkale Zaferine birkaç günlük vuruşma sonrası kazanılan savaş gözüyle bakmak Çanakkale Zaferi’ne, şehitlere, mukaddesata, tarihe yapılacak en büyük haksızlıktır; hatta ihanettir. Çanakkale Savaşı bir Melhame-i Kübra’dır. Tek millet olarak bir araya getirilen kafirin, düşmanın İslam Aleminin temsilcisi, mazlumun, mağdurun umudu ve ümidi olan Osmanlı’yı, sonrasında kurulacak Türkiye’yi güçlü savaş sermayeleri ile birlikte sinsi tezgâhların, kandırılmış beyinlerin, ruhsuz ve gözü dönmüş kindar bedenlerin.; İngiltere, İrlanda, İskoçya, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Fransa, Sudan, Somali, Senegal, Cezayir, Mısır, Hindistan, Nepal, Filistin’den Yahudiler, Ruslar ve Amerikalıların “…kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela…”misali aynı safta yer aldığı güçlere karşı “Ölmezleri” kazandığı bir destandır. 18 Mart Çanakkale Zaferi Milli Bayram olsun. Hatta bu zaferin adı 18 Mart Çanakkale Destanı adıyla anılsın ve bu haliyle milli bayram olsun. Bu vesile ile canlarını feda ederek bu cennet vatanı bizlere hediye eden şehitlerimizi, ecdadımızı, rahmet, dua ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun, Rabbim şefaatlerinden mahrum etmesin.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin