Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü 2025 Aile yılı etkinlikleri kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Fatma Yağız Kota’nın konuşmacı olduğu “geleneğimiz, inancımız ve değerlerimizin muhafazası için ailemiz” konulu bir söyleşi düzenlendi.

 

 

Söyleşinin selamlama konuşmasını yapan Elazığ Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, dünyada ve Türkiye’de aile yapısının risk altında olduğunu ifade ederek, ailenin korunması adına çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Müdür Ergün: “aile kurumu önemli bir kurumdur. Aile, tarihi ve kültürel birikimimizi, kimliğimizi, milli ve manevi değerlerimizi kuşaklar arası aktaran önemli bir kurumdur. Aile kurumu bazı risklerle karşı karşıya kalmaktadır. aile yılı ilan edilmesi risklerin azaltılması açısından önem arz etmektedir.” Dedi.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Fatma Yağız Kota, gençlerin söyleşiye katılmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, İslam’ın evliliğe bakış açısı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Fatma Yağız Kota: “seminerlerimizde biz hep bayanları davet ediyoruz onları ağırlıyoruz ama çok sevindim genç delikanlıları görünce ve gurur duydum. Ne kadar güzel genç yaşta evlenmeye karar vermişler dedim. İstatistikler yaş skalasının çok yükseldiğini ve 30 yaş üstü olduğunu söyleyince biz üzülüyorduk. Çünkü bizim dinimiz bir insanın hayat serencamını kendi serüvenini tek başına yürütmesini istemiyor yanına bir arkadaş veriyor.” Dedi.