23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlama Mesajları

featured

Elazığ İl Protokolü ve STK temsilcileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “23 Nisan 1920,  sadece Türkiye Büyük  Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda milli iradenin hayat bulduğu, demokrasinin  ve Cumhuriyetimizin temellerinin  atıldığı önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk;  “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla millet iradesinden aldığı güçle, Türkiye Büyük Millet Meclisini açmış ve ülkemizin modern dünya ile bütünleşme sürecinde kapsamlı reformlar hayata geçirilerek güçlü yarınların temeli atılmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı gün, onlara verilen değerin en güzel tezahürü olmuştur. Sevgili Çocuklar, Sizler milletimizin büyük zorluklarla kurduğu bu güzel vatanın geleceği, milletimizin umudusunuz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin yarınları olan sizlerin, ülkemizi daha da güçlendirerek çok daha ileri aşamalara taşımak için sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tamdır. Ne mutlu sizlere ki, ulusal bağımsızlığımızın sembolü olan ve dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, dünya çocukları ile el ele kutlayan bir ülkenin çocuklarısınız. Bundan dolayı mensup olduğunuz ülkeniz ve milletinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Siz yavrularımıza huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı, mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Millî iradenin tecelligâhı, İstiklal Harbimizin karargâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kuruluşunun 104. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi, TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin kuruluşunun 104’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Büyük fedakârlıklarla kurulan, eşi benzeri görülmemiş bir mücadelenin eseri Cumhuriyetimize giden yolu açan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği 23 Nisan 1920 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonuyla bugünümüzü inşa eden dönüm noktalarımızdan biri olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve milletimizin egemenliğini ilan ettiği tarihin anısını yaşattığımız bu özel gün, aynı zamanda çağdaş Türkiye’nin önemli bir mihenk taşıdır. Tarihimizdeki bu güzel ve anlamlı günün yıl dönümünü kutlarken, bizlere kazandırdıklarını daha da derinlemesine anlıyor ve değerini her geçen gün daha iyi kavrıyoruz. Ülkemizin önemli kentlerinden Elazığ’ımızın bu anlamda üstlendiği misyonun da farkındayız. Çok kıymetli bir kentte yaşıyor, çok çalışıyor ve üretiyoruz, güçlü yarınlar için her zaman çalışmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, ideallerini, kurduğu Cumhuriyet’i yaşatmak, geliştirmek ve yeni kuşaklara aktarmak asli görevimiz. Milli mücadele kahramanlarımızı minnetle anarken, bizler için verdikleri kurtuluş mücadelesine şükran duyuyor, genç kuşaklarımız için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını şükranla anıyorum. Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ulusal bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, geleceğimizi aydınlatacak tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını, tüm çocuklara armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyoruz. 23 Nisan 1920, Türkiye’nin bağımsızlık ve milli iradenin hakimiyetini “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Bu tarih, ülkemizin en zor zamanlarında,  işgal altındayken, özgürlüğümüze ve geleceğimize yönelik tehditler altında, Büyük Millet Meclisimizin açıldığı ve bağımsızlık mücadelemizin simgeleştiği bir tarihtir. Meclisimiz, karanlık günlerde umudu ve direnci simgeleyerek milletimizin yolunu aydınlatmış, birlik ve beraberlik ruhuyla zorlukların üstesinden gelmemizi sağlamıştır. Şanlı ordumuz ve necip milletimiz, bu çetin yollarda birlik içinde büyük zaferlere imza atarak, cumhuriyetimizin sarsılmaz temellerini atmıştır. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde dahi, meclisimiz milli iradenin kalesi olarak dimdik ayakta kalmış ve Gazilik unvanını bir kez daha perçinlemiştir. 104. yılında da, Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimizin yılmaz, yıkılmaz bekçisi olmaya devam etmektedir. Kurulduğu günden beri, güzel ülkemizin gelişimi ve ilerlemesi için çalışmalarını sürdüren Gazi Meclisimiz, gelecek nesillerimiz için daha aydınlık yarınlar inşa etmektedir. 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı ve gelecek nesillerimize olan inancımızın simgesidir. Bu özel gün, Türkiye’nin, çocuklarımızın ve gençlerimizin dinamizmiyle büyüyeceğini Türkiye yüzyılı hedeflerine ulaşacağını müjdelemektedir. Bu anlamlı günde, Gazi Meclisimizin çatısı altında bugüne kadar vatanımız, milletimiz, bayrağımız için hizmet etmiş tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyor, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi,  ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Aziz vatanımızın geleceğinin tehdit altında olduğu, her karışına göz dikildiği ve düşman işgali altında olduğu bir dönemde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz, istikbal mücadelemizin ve bağımsızlığa giden yolun öncüsü olmuştur. O karanlık günlerde Büyük Millet Meclisi’mizin gönüllerde harladığı kutlu ateş, necip milletimizin yolunu aydınlatarak güç ve cesaretin sembolü olmuştur. Dosta güven düşmana korku salan kahraman ordumuz, necip milletimizden aldığı güçle, vatan için önemli ve büyük mücadeleler vermiş, tarihe altın harflerle kazınan zaferlere imza atmış, cennet vatanımızı düşman eline teslim etmemiştir. Birlik, beraberlik, cesaret, mücadele ve bağımsızlığın timsali olan ve bu uğurda fedakarlıklar yapan necip milletimiz, Büyük Zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli adımı atmıştır.104 yıldır milli iradenin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, geçmişten geleceğe uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olarak başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza daha aydınlık bir gelecek hazırlamak için millet egemenliğinin tecelligahı olmaya devam edecektir. Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram ilan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan etmesi, gelecek nesillere duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Bizler de Elazığ Belediyesi olarak şanlı vatanımıza, necip milletimize hayırlı, bayrak sevgisi olan, aklın ve bilimin ışığında ilerleyen, meraklı, heyecanlı ve sevgi dolu çocuklar yetiştirmek için her alanda çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz. Yarının büyükleri kıymetli evlatlarımızın sağlıklı ve özgüvenli bireyler olması için hem eğitim hayatlarına hem de sosyal yaşamlarına katkı sunacak birçok kültürel ve sportif faaliyet gerçekleştirmenin yanı sıra, eser ve hizmetlerimizle onları geleceğe hazırlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle TBMM’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılını, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “23 Nisan, yüksek millet iradesini, her tür irade ve gücün üzerinde sayan bir vizyonun Cumhuriyet yolunda attığı ilk adımdır. 23 Nisan, Türk Milleti’nin vereceği her karara selam durabilenlerin, milletin sözünden başka söz, kararından başka karar tanımayanların, milleti ‘efendisi’ bilenlerin kutlu günüdür. İşgal altındaki bir yurttan, tüm dünyaya, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet yolunda karar ve kararlılığını haykıran Birinci Meclis’in başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm kahramanlarını saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin vermiş olduğu yönetme iradesini bölücü heveslerin peşinde koşarak tüketenlere de buradan mesajımız çok açık ve nettir. Belediye meclisleri Türk devletine meydan okuma değil, millete hizmet etme yeridir. Milli değerlerimize karşı alınan tavırlar barışa ve demokrasiye hizmet etmemektedir. Tam tersi kutuplaşmaya, düşmanlığa ve ihanete kapı açmaktadır. Diyarbakır’da Türk bayrağının kaldırılması, Mardin’de İstiklal Marşımızın okutulmaması devlete ve millete isyandır. Bu hevesler ise beyhudedir. Ecdadımızın canıyla, kanıyla yeniden kazandığı ve bizlere emanet ettiği bu cennet vatanı, çok daha yükselmiş ve müreffeh bir şekilde, evlatlarımıza teslim etmekle mükellefiz. Milli egemenliğin ilanını çocuklara bayram olarak armağan eden Aziz Atatürk’ün verdiği mesajı anlamak zorundayız.  Bu vesileyle her bir evladımızı kucaklıyor, yüce Allah’tan, mutlu ve refah içinde bir Türkiye’de yaşamalarını niyaz ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, baş üstünde saydığımız millet iradesini selamlıyor, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Milli iradenin hâkim kılınmasını sağlayan, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açan, sevincimizi dünya çocukları ile paylaşarak dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığı ile haykırdığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve mutlulukla idrak ediyoruz. Tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel tezahürüdür. Bu vesileyle bağımsızlık mücadelemizin mimarı, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz bütün kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyor, tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlama Mesajları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin