30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

featured

ESMA YILDIRIM

30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen törenler ile kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Elazığ Valiliği tarafından düzenlendi.

Düzenlenen törene Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, protokol üyeleri, STK temsilcileri kurum amirleri, jandarma ve emniyet personeli, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılarak valilik makamında Vali Erkaya Yırık, CHP milletvekili Gürsel Erol ve AK Parti Milletvekili Sermin Balık tarafından il protokolünün tebrikleri kabul edildi.

Vali Yırık: Mücadelemize Yılmadan Devam Edeceğiz

Törende açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, şanlı ordumuzun bu zaferle kendisini tarih sahnesinde silmek isteyenlere unutturmayacak bir ders verdiğini söyleyerek, ”Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi her türlü zorluk ve imkânsızlıklara karşı milletimizin ordusu ile birlikte adını şanlı tarihimizin altın sayfalarına yazdırdığı eşsiz bir kahramanlık destanıdır.26 Ağustos 1922 günü Anadolu’nun kalbinden başlayan başkomutanlık meydan muharebesi ile düşmanın ayak izleri vatan topraklarından silinmiş, Ata yadigârıtopraklar bizlere ebedi yurt kılınmıştır. Şanlı ordumuz bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutturmayacak bir ders vermiştir. Bağımsızlık meşalesinin sönmemek üzere yakıldığı 30 Ağustos zaferi ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı kahraman milletimizin sarsılmaz azim, inanç ve kararlılığı ile kazanmıştır. Bu zafer aynı zamanda 1071 ‘de Sultan Alparslan ile ayak bastığımız Anadolu’nun bize ait olduğunu en güzel şekilde tescillemiş, istiklal ve istikbalimizin parlayan yıldızı olmuştur. Başkomutan gazi Mustafa kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının öncülüğünde “Ya İstiklal Ya Ölüm ”inancıyla çıkılan bu yolda, milletimiz hiçbir esareti kabul etmeyeceğini bağımsızlığını ve hür yaşama iradesini sonunda ne olursa olsun hiçbir surette terk etmeyeceğini tüm cihana göstermiştir.  Bizler aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanet olan bu topraklarda huzur, güven ve istikrarın devamı için durmadan çalışacak, bağımsızlığımıza ve bölünmez bütünlüğümüze kastedenlere mücadelemize yılmadan devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra program mehter takımının gösterisi, çocuklara hediye dağıtımı, Türk halk müziği türküleri ve askeri araçlarının geçimi ile son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin