800 Yataklı Hastane Yapacağız

featured

İrfan ARSLAN

Fırat Üniversitesi bünyesinde yeni hastane yapımı konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Rektör Prof.Dr. Fahrettin Göktaş, hastanenin projesini hazırlama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Proje hazırlığımız yaklaşık olarak 3-4 ay gibi bir süreyi kapsıyor. Bunu tamamladığımız zaman hastanemizin ihalesine çıkacağız. Bunun yanında inşaatı devam eden binalarımız var. Bunların yanında güçlendirilmesi yapılacak bazı binalarımız var.” dedi.

800 YATAKLI HASTANE PLANLIYORUZ

Fırat Üniversitesi olarak yeni hastanenin 800 yataklı olarak planlandığını belirten Rektör Prof.Dr. Fahrettin Göktaş; “Yeni hastanemizin yapılacağı alanın zeminin de hiçbir problem söz konusu değil. Kesikköprü kampüsünün bazı bölümü zemin olarak iyi değil. Bunu biliyoruz. Hastanemizin yapılacağı alan dağın yamacı. Burada zemin artı 4 kat olacak şekilde yapımını planlayacağız. Hastanemiz için 800 yataklı olacak şekilde ödenek çıktı. Buna göre planlamamızı yapacağız. Şu anda hastanemizin proje hazırlığı çalışmaları devam ediyor. Bu hazırlığımız tamamlandığında hastane için ihaleye çıkacağız. Hastane binamız deprem yönetmenliğine uygun deprem izolatörü olarak yapılacak. İlimize son derece modern bir hastaneyi kazandırma adına da gerekeni yapacağız.” dedi.

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

İnşaat çalışmalarının Diş Hastanesi ve Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi olarak devam edeceğini belirten Rektör Prof.Dr. Göktaş; “Bilindiği gibi ilimizde 2020 yılında yaşanan depremin yanında 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden üniversitemizde çok büyük hasar meydana gelmedi ancak hasar gören bazı binalarımız söz konusu. Diş Hastanemiz binası ile İlahiyat Fakültesi binası inşaatlarımız da bu yıl devam edecek. Bunun yanında Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi ile Çevre Mühendisliği binalarında güçlendirme çalışmalarımız olacak. Bunun içinde gerekli hazırlıklar yapılmış durumda. Güçlendirme çalışmaları ile bu binalarımızda sıkıntı giderilmiş olunacak. ” dedi.

41BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERECEĞİZ

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı ile ilgili olarak da hazırlıklarına başladıklarını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş; “Yeni eğitim ve öğretim yılında Üniversitemizde geçtiğimiz yıllarda öğrenci alınmayan bölümlerimize öğrenci alımı yapılacak. Bunun yanında Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Mühendisliği bölümünü açacağız. Geçtiğimiz yıl öğrenci kontenjanı verilmeyen bazı bölümlerimize öğrenci kontenjanı verildi. Yeni öğretim yılında 41 bin öğrenci olmasını bekliyoruz.” dedi.

3
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
800 Yataklı Hastane Yapacağız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin