Aksu: Öğrenciler İkinci Dönemden Muaf Olmalı

featured

Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif Kurslar Dernek Başkanı Veli Aksu, eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi öncesi Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden dolayı deprem bölgesindeki illerde öğrencilerin dezavantajlı duruma geldiğini, bundan dolayı bu yıl yapılacak olan LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemdeki konulardan muaf tutulması gerektiğini belirtti.

Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif Kurslar Dernek Başkanı Veli Aksu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Sınavlarda fırsat eşitliği ilkesi gereği merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 lık iki deprem yaşayan 10 ilimizde büyük bir deprem yaşanmıştır. Bu deprem neticesinde bu illerde yaşayan öğrencilerimizin LGS ve YKS sınavına bu süreçten sondaki dönemde hazırlanması zordur. Bu nedenle sınav grup öğrencilerinin Türkiye’de diğer illerdeki öğrencilerle eşit koşullarda sınava girmeleri için 1. Sömestr tatilinden sonraki yanı 2. Dönem konularından öğrencilerin sorumlu tutulması gerekir.

YÖK, ÖSYM ve MEB başvuru yaparak eğitimde ve sınavlarda fırsat eşitliği ilkesi gereği depremzede öğrencilerimizin dezavantajlı durumunu kısmen de olsa telafi etmek için 2.  dönem konuları LGS ve YKS sınavlarında öğrencilerin sorumlu tutulmaması gerektiğini, sınav sorularının yalnız 1. dönem konularından sorulması gerekir. Benzer uygulamayı 24.01.2020 yılında Elâzığ için yapmıştım. YÖK ÖSYM ve MEB tarafından kabul edilmişti. Onu da gerekçe göstererek müracaat etmiş bulunmaktayım”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aksu: Öğrenciler İkinci Dönemden Muaf Olmalı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin