Altyapı Çalışmaları Ne Zaman Başlayacak?

featured

Altyapı Çalışmaları Ne Zaman Başlayacak?

•             SEÇİM VAADLERİ ARASINDA YER ALMIŞTI. 25 ŞUBAT’TA ALTYAPI İÇİN YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA JAPONYA ULUSLAR ARASI İŞBİRLİĞİ AJANSI TÜRKİYE OFİSİ BAŞKANI TAKEHİRO YASUHİ İLİMİZE GELEREK ARAŞTIRMA YAPMIŞTI.  ARADAN 1,5 YIL GEÇTİ ANCAK…

İrfan ARSLAN

Elazığ’ın en önemli problemlerinden biri olan Altyapının yenilenmesi çalışmaları henüz başlamadı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, seçim çalışmaları kapsamında açıkladığı ve mutlaka çözüm getireceği iddasında bulunduğu Altyapı çalışmaları kapsamında bir buçuk yıl önce harekete geçilmesine karşılık sahada henüz hiçbir çalışma yapılmadı.

Seçim Vaadleri arasında yer alan altyapı problemine neşter vurulacağını belirten Başkan Şahin Şerifoğulları 2020 yılı Şubat ayında çalışmaların başlatılması adına gerekli kaynağın temini için Japonya Uluslar arası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasuhi ilimize gelerek araştırma yapmıştı. Bu incelemenin üzerinden geçen süre içinde projeyle ilgili olarak hiçbir adım atılmadı heçbir açıklama yapılmadı.

1980’li Yılında Yapılmıştı

Elazığ’ın içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yeterli hale getirilmesi adına 1980’li yıllarda dönemin Belediye Başkanı merhum Prof.Dr. Mustafa Temizer döneminde yenilenen altyapı, sonrasında geçen 41 yıllık süre içinde yaşanan kısmı yenilemeler ile hizmet veriyor. Gelişen ve bübüyen Elazığ’ın artık mevcut altyapı ile hizmet aalamayacağı sık sık yaşanan kesintiler, tıkanmalar ve boru patlama olayları ile kendini gösteriyor.

Elazığ Belediyesinin Altyapı Projesi ile ilgili olarak yapılması planlanan projenin finansını karşılamak üzere Japonya Uluslar arası İşbirliği Ajansından kredi başvurusunun yapılan incelemenin ardından nasıl bir cevap bulduğu da kamuoyu ile paylaşılmadığı için bilinmiyor.

İlbank İle Birlikte Yürütülecek

Elazığ’ın altyapı problemine çözümk getirilmesine yönelik olarak yapılması planlanan projenin İlbank ile ortaklaşa yapılacağı, 2020 yılı Şubat alında İlbank Genel Müdür Yardımcısı Selehattin Özsoy tarafından açıklanmıştı. Özsoy konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Altyapı yenileme projesinin finansını inşallah JİCA’dan temin edeceğiz. Bu nedenle yerinde incelemelerde bulunmak istedik. JİCA Türkiye Ofisi Başkanı Takehiro Yasuhi yaşanan depremden dolayıüzüntülerini belirttiler ve verilebilecek her türlü desteği vereceklerini konusunda da söz verdiler. İnşallah Elazığ’ın altyapı projesini JİCA ile birlikte yürüteceğiz.” Demişti.

Sıkıntılara Çözüm Getirecekti

Elazığ’ın Altyapısında yaşanan sıkıntıları giderme, sıkıntılara çözüm getirme adına planlananaprojenin yapılması durumunda vatandaşlarımız hem sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıp ve kaçaklar önlenerek, sıklıkla yaşanan su kesintileri giderilmiş olacak. Projeyle aynı zamanda her yağmur sonrası büyük bir çileye dönüşen altyapı yetersizliğini çözüme ulaştıracak yağmur suyu drenaj hattı döşenecekti. Yapılan görüşmelerin ilk sonucunda bu projenin 2021 yılı Mayıs ayında başlatılacağı ifade edilmesine karşılık henüz bir çalışma startı verilmedi.

Aradan geçen süre içinde yapılan çalışmalar hangi boyuta taşındı, kredi anlaşması sağlandı mı, sağlandı ise Altyapı Projesi ne zaman başlayacak?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altyapı Çalışmaları Ne Zaman Başlayacak?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin