İrfan ARSLAN

Türkiye futbol federasyonu ve Türkiye futbol antrenörleri Derneği’nin organizasyonuyla planlanan Ahmet Utkan adına düzenlenen   “zorunlu antrenör gelişim semineri” Elazığ Amatör evinde yapıldı.

Her antrenörün katılımının mecburi olduğu seminerler sonunda toplamda 15 krediyi almaya hak kazanan antrenörler 2 yıl süreyle çalışmaya devam edecekler, 3 seminerden herhangi birine katılmamış olan ve 15 krediyi tamamlayamayan antrenörler ise 2 yıl boyunca kulüplerde görev alamayacaklar.

Antrenör Gelişim Seminerinin açılış konuşmasını yapan TÜFAD Elazığ Şube başkanı Münir Yılmaz” Bilindiği gibi geçen yıl yapmamız gereken ancak Kovid 19 tedbirleri kapsamında gerçekleştiremediğimiz Antrenör Gelişim Seminerini  bugün yapıyoruz. Her Gelişim Seminerimizi ilimizin yetiştirdiği bir futbolcu adına gerçekleştirme geleneğimizi sürdürüyoruz. Bu yıl da  Ahmet Utkan adına bu seminerimizi gerçekleştiriyoruz. Antrenör arkadaşlarıma bu seminerin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Açılış konuşmalarının ardından başlayan seminerde, F.Ü Öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Çınar, Futbolda beslenme, beslenme nasıl olmalı, maç öncesi ve sonrası beslenme ve sıvı alımı konularında, F.Ü öğretim görevlisi Prof. Dr. Ercan Gür ise “Futbolda dayanıklılığı etkileyen fizyolojik faktörler, dayanıklılığı geliştirmede kullanılan antrenman yöntemleri, Dayanıklılık performansının belirlenmesi ve Yo-Yo testi”,  F.Ü Öğretim üyesi Doç. Dr. Eyüp Yıldırım,  ise “Antrenör ve Sporcularda etkili iletişim” ve son olarak da Pro lisans teknik direktör Alaattin Tutaş da “Futbolda geriden oyun kurma, Futbolda ikinci bölgede savunma prensiplerini uygulamalı olarak anlatıldı.