ASGARİ ÜCRET 455 DOLAR OLDU

Ülkemizde ki milyonlarca kişi 2023 yılında uygulanacak olan Asgari ücretin ne kadar olacağına kilitlenmişti. Ülkemizde her geçen gün sıkıntıları artış gösteren Asgari ücret ile geçinen milyonlarca vatandaş yapılacak olan artış ile biraz nefes alma imkânına kavuşmanın mutluluğunu yaşayacaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma Bakanlığı ile İşveren sendikalarının temsilcileri ile yapılan görüşmelerin sonucunda belirledikleri rakamı açıkladı.2023 yılında Asgari ücret 8500 TL. Oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek görülmesi durumunda yıl içinde yeni bir düzenleme yapılabileceğini de belirtti. Açıklanan yeni Asgari Ücret dolar bazında 455 Dolara eşit oldu.

Ülkemizde ki enflasyon ve piyasalarda yaşanan fiyat artışları, faturalar kiralar vatandaşların en büyük sıkıntısını oluşturuyor. Şimdi 2023 yılı ile birlikte Asgari Ücret ile çalışan vatandaşlar biraz rahatlayacaklar. Büyük şehirlerdeki vatandaşların sıkıntıları devam edecek gibi duruyor. Çünkü özellikle kiralarda yaşanan artış vatandaşların en büyük sıkıntısını oluşturuyor. İşte burada Hükümetin devreye girmesi gerekiyor. Yasal olarak kira artışlarının yüzde 25 oranında olması gerekiyor. Ancak ev sahipleri bu konuda farklı uygulamalar ile kiracıların bu ölçüde kira artış tekliflerini kabul etmeyerek çok yüksek kira talebinde bulunuyorlar. Bunun önlenmesi gerekiyor. Enflasyon dizginlenir ve aşağı çekilmeye başlarsa, piyasalarda düzenli ve taviz verilmeden fiyat denetimleri yapılır ise belirlenen Asgari Ücret vatandaşların problemlerine belki tam anlamı ile çözüm getirmeyecektir ancak biraz nefes almasını sağlayacaktır. Tabiki burada dövizin ülkemizde ki seyride önemli.

Şimdi gözler Emekli ve Memurlara 2023 yılında maaşlarında yapılacak olan artışa çevrildi. Asgari Ücretteki artış yüzde 55 dolayında oldu. Emekli ve Memurlara da bu ölçüde zam yapılması beklentisi oluştu. Burada özellikle Emeklilerin durumu ön plana çıkıyor. Çünkü en düşük emekli maaşı 3500 lira. Diğerleri de bunun biraz üzerinde alıyorlar. Ülkemizde TÜİK’in açıkladığı enflasyon yüzde 86. Piyasaların durumu ortada. Emekli adeta açlık ile mücadele ediyor. 2023 yılı için Emekliye yapılacak olan Maaş artışı ile birlikte en düşük emekli maaşının 6 bin lira olması isteniyor. Yeter mi hayır. Ancak önceki maaşına göre daha iyi olur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konuda yaptığı açıklamalarında vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz demişti. Buradan hareketle beklentiler yapılacak olan maaş zamlarının yüksek olmasına yol açıyor. Yıllık enflasyon yüzde 86 ise bu emeklinin bu enflasyon altında ezilmemesi isteniyor ise bu oranda yap0ılacak olan zammın 3 bin lira dolayında olması gerekiyor.

Bekleyip göreceğiz. Birkaç gün içinde bu tabloda yapılacak olan açıklama ile netleşecektir.

Yeni yılda 455 Dolar maaş almaya başlayacak olan Asgari Ücretli yılsonunda kaç dolar karşılığı maaş alacak bunuda hep birlikte göreceğiz. Emeklinin durumunu da yapılacak olan açıklamanın ardından değerlendirmemiz mümkün olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ASGARİ ÜCRET 455 DOLAR OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin