ASKON Şube Başkanı Çınar: Kabinedeki Deneyimli İsimler Umut Göstergesi

featured

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, yeni Bakanlar Kurulu Kabinesini değerlendirdi. Türk demokrasi tarihi açısından başarılı bir seçim süreci yaşandığını belirten Çınar,deprem felaketinin hemen akabinde yapılan seçimlerde vatandaşlarımızın istikrar, güven ve tecrübeyi tercih ederek yeniden Erdoğan dediğinin altını çizerek yeni Bakanlar Kurulu Kabinesinde yer alan deneyimli ekibin bir an önce sorunlara odaklanarak Türkiye Yüzyılı kapsamında hazırlanan eylem planlarının ve reformların hızla hayata geçirmesinin iş dünyasının en büyük beklentisi olduğunu ifade etti.

GÜNDEMİMİZ İSTİHDAM, ÜRETİM VE YATIRIM OLMALIDIR

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için de daha çok çalışma zamanı olduğunu belirten Çınar, “Gündemimiz üretim, istihdam, yatırım olmalı; ihracat hacmimizin yükselmesi için rasyonel yeni projeler hayata geçirilmelidir.” Dedi

Üretimi önceleyen bir politikanın benimsenmesi ve sürdürülebilir kalkınmanın ancak üretim, ihracat, yatırım, istihdam ve yerli malı ile mümkün olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğine değine Çınar,. Yeni dönemde finansman erişim kanallarının genişletilmesini ve finansman maliyetlerinin düşürülmesini, en önemlisi de ihracatın hızlanması döviz kurunun değerine gelmesini beklediklerini ifade ederek; İş dünyası olarak bizler için çözüm bekleyen en önemli sorunlar sırası ile krediye erişim ve ihracatta rekabetçi kurdur. İhracat ağırlıklı çalışan firmalarımız için döviz kurları büyük önem arz ediyor. Cumhurbaşkanımızın bu konuda seçim belirsizliğinden kaynaklı tüm sıkıntıları kısa zamanda çözeceğine inanıyoruz.” Dedi.

YENİ KABİNEDEKİ DENEYİMLİ İSİMLER İŞ DÜNYASI İÇİN UMUT GÖSTERGESİ

Yeni açıklanan kabinede yer alan isimler ve ilimizin Milletvekilleri ile bu görevlerin takipçisi olunacağını ifade eden Çınar; Özellikle İş dünyasını doğrudan ilgilendiren Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlıklarında tecrübeli ve konuya hâkim isimlerin olması, ekonomide ve ticarette istikrarlı programların uygulanacağının en somut göstergesi olduğunu belirtti.

Kabinede yer alan deneyimli ekibin bir an önce sorunlara odaklanarak Türkiye Yüzyılı kapsamında hazırlanan eylem planlarının ve reformların hızla hayata geçirmesinin en büyük beklentiyi oluşturduğunun altını çizen Çınar, “İş dünyası olarak görevimizi yapmaya istihdama, ekonomimiz ve şehrimizin gelişimine ayrışmadan katkı sağlamak için var gücümüze çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki her biri birbirinden değerli yeni bakanlarımız, ilimizin saygıdeğer milletvekilleri ve kendisini icraatlarıyla yakından tanıdığımız Cumhurbaşkanımız ile ülkemizin ihtiyacı olan ekonomik ve ticari reformları yaparken beraber çalışacağız.

Bu vesile ile yeni göreve başlayacak bakanlarımıza bol muvaffakiyetler diliyor, Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum. Yeni bakanlar kurulumuzun ülkemize, milletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum..” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
 ASKON Şube Başkanı Çınar: Kabinedeki Deneyimli İsimler Umut Göstergesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin