Av. Cengiz Gülaç Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

featured

Yaren KAYA

Uzun yıllardır hem Elazığ basınında hem de ulusal basında dikkat çeken Avukat Cengiz Gülaç, 2023 yılında yapılacak genel seçimler öncesinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Yazdığı yazılar, katıldığı televizyon programları ile Elazığ’ın sevgisini kazanan Avukat Cengiz Gülaç, 2023 yılında yapılacak genel seçimler öncesinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Av. Gülaç, Akgün Otel’de düzenlediği programda hem basın mensupları ile bir araya geldi hem de aday adaylığını duyurdu.

GÜLAÇ: BENİM VE ELAZIĞ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GÜN

Elazığ basının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında bugünün kendi için ve Elazığ için önemli bir gün olduğunu dile getiren Av. Cengiz Gülaç; “Bugün benim açımdan ve Allah nasip ederse Elazığ açısından önemli bir gün olacak onu önümüzdeki süreçte göreceğiz. 2023 seçimleri malum olunduğu üzeri sürekli tartışılan, konuşulan bir süreç artık bu yolda birçok arkadaş gibi bende aday adaylığına karar verdim. Adalet ve kalkınma Partisinden Aday Adaylığımı açıklıyorum. İlerleyen süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız takdir ederse önce şehrimize, sonra ülkemize elimizden geldiği kadarıyla hizmet etmeye çalışacağız. 2023’e giden süreçte malum olduğu üzere Cumhur İttifakıyla, Millet İttifakı farklı vizyonlarla ortaya çıkmış durumda bir tarafta sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine bir kampanya yürütülürken, diğer tarafta son 20 yıl bu ülkeye verilen hizmetlerin artarak devam edip etmemesi yönünde halka sunulacak ve halktan oy istenecek. Bir tarafta ikinci yüzyıl projesiyle ortaya çıkan bir siyasi oluşum var.” dedi.

“İKİNCİ BİR YÜZYIL VAADİ OLAN SİYASİ BİR OLUŞUM VAR”

Toplumun hemen hemen her kesiminin acı çektiğini belirten Gülaç; “Toplumun hemen hemen her kesimi Türkü, Kürdü, Alevi’si, Sünni’si fark etmez ilk yüzyılda acı çekmeyen herhangi bir grup yok. Darbeler, işkenceler dönemini hepimiz malum olduğu üzere çok iyi biliyoruz. Bir tarafta birinci Yüzyıl’ın sadece sanki doğum günü kutlarcasına ikinci bir yüzyıl vaadi olan siyasi bir oluşum var. Diğer tarafta Türkiye yüzyılı hayali ve vaadi var. Ben bu hayalden ve vaatten çok heyecanlanmış biri olarak bunun bir parçası olabilirsem ne mutlu bana.” dedi.

“ELAZIĞ BU HAYALİN NERESİNDE OLACAK”

Deprem ve üzerine gelen pandemi süreci sonrası Elazığ halkının farklı bir beklentisi olduğunu dile getiren ve Türkiye yüzyılı hayalinde Elazığ’ın yerini vurgulayan Cengiz Gülaç; “Şimdi Türkiye yüzyılı hayaliyle ortaya çıkan Cumhur Başkanımız ve Cumhur İttifakının hayallerinde gelelim bizim için önemli olan konuya Elazığ bu hayalin neresinde olacak. Son 20 yılda AK Partiye 81 ilde en yüksek oylardan birini aldığı ildir. Özellikle Pandemi süreciyle birlikte depreminde denk gelmesiyle Elazığ halkının zannederim ki farklı beklentileri var. Bu beklentilere cevap vermek adına, bu gök kubbede söylenmemiş söz yok düsturundan hareketle zannedersem şu Elazığ’ın kadim toprakları üzerinde de söylenmemiş bir söz yok ve bu sözleri en fazla söyleyen insanlarda burada.” dedi.

“SLOGANLARLA ORTAYA ÇIKMAK VE BÜYÜK SÖZLER ETMEK BU ŞEHRİN REALİTESİ DEĞİL”

Elazığ halkının şikâyet ettiği en büyük konunun temsil gücü yüksek figürler istemeleri olduğunu söyleyen Gülaç; “Herhangi bir makama aday olmak sloganlarla ortaya çıkmak, büyük sözler etmek bu şehrin realitesi değil. 5 yılda bir sahneye çıkıp sizlerin huzuruna çıkıp tırnak içerisinde projelerle gitmek doğru değil. Doğru olan son 20 yılda Elazığ AK Partinin genel bütçede faydasını aldı. Ben geride kaldığımıza inanmıyorum. Halkımızın şikâyet ettiği en büyük konu temsil gücü istiyoruz. Elazığ halkı mecliste Ankara’da sadece kendi sorunlarını değil aynı zamanda bu ülkenin meseleleriyle de sözü, fikri ve liyakat sahibi insanlar istiyor. Biz temsil gücü yüksek figürler istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı sözü beni çok etkiledi. Bir şeyler yapabileceğimi düşündüğüm için bu göreve talip oldum. Takdir Cumhurbaşkanımız ve Elazığ halkının. Umarım ilerleyen süreçte memlekete faydamız olur.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Av. Cengiz Gülaç Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin