Bahşi: Büyüyen Ekonomiden Bizde Yararlanmalıyız

featured

İrfan ARSLAN

Memurların Toplu Sözleşme sürecinde beklentilerin çak altında verilen teklifi protesto eylemleri sürüyor. Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Hükümetin teklifinin hayal kırıklığı yarattığını belirterek” Biz Memurlar yıllardır beklentilerimizin altında Toplu Sözleşme imzaladık. Bu kez beklentilerimizin karşılanmasını istiyoruz. Hükümet ve yöneticiler ülkemizin Ekonomisinin sürekli büyüdüğünü dile getiriyorlar. Bu büyüyen ekonomiden biz Memurlar olarak payımıza düşeni almak istiyoruz.” dedi

Ankara’da Anadolu Meydanında yapılan Eyleme Elazığ’dan üç otobüs sendika üyesi ile yaklaşık 130 kişi ile katıldıklarını belirten Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Toplu Sözleşme görüşmelerinde süreç devam ediyor. Bu süreç içinde bizim teklifimiz bellidir.

Geçtiğimiz günlerde işçilere 2021-2022 yılı için ilk altı ay için %12 diğer altı aylar için %6 + Enflasyon farkı ve seyyanen 500 TL oranında zam yaparken; Memurlara 2022 yılının ilk altı ayı için %5 + Enflasyon farkı, ikinci altı ay için %6 + Enflasyon farkı;  2023 yılının ilk altı ayı için %6 + Enflasyon farkı ikinci altı ayı için %6 + Enflasyon farkı önerisinde bulunarak; beklentilerimizden uzak bir teklifte bulunmuştur ve adeta memur ve memur emeklilerine üvey evlat muamelesinde bulunmuştur.

Ayrıca beklentilerimiz arasında bulunan bir önceki toplu sözleşmeden kaynaklanan zararın giderilmesi için talebimiz olan seyyanen zam, vergi diliminin % 15 te sabitlenmesi, refah payı ve bayram ikramiyesinin Kamu görevlilerine de verilmemesi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyonun %19’larda olduğu gerçek enflasyonun ise % 35’lerde olduğu Türkiye’de teklif edilen zam oranları Memuru mağdur edecektir. Biz bu mağduriyetin mutlaka giderilmesini istiyoruz. Seyyanen 600 lira zam talep ediyoruz. 3600 Ek göstergenin zamana yayılmadan gündeme alınıp görüşülüp uygulamaya konulmasını istiyoruz. Yüzde altı refah payı verilmesini talep ediyoruz.

Bakıldığında Memurlarımızın 18-19 aydır sürekli kayıp yaşadığını görüyoruz. Bu kayıpların artık sona ermesi beklentimizdir. Hükümetin verdiği teklif kabul görmemiştir ve bunun karşılığında beklentilerimizin olumlu karşılanması, tekliflerimizin gündeme alınıp buna göre Memurlara Toplu Sözleşme teklifinin yapılmasını bekliyoruz. Bunu sağlayana kadar da eylemlerimiz devam edecektir.”

Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Sendika olarak Hükümetin teklifini gelişmesi ve kendi tekliflerine yaklaşması söz konusu olana kadar eylemlerinin devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bahşi: Büyüyen Ekonomiden Bizde Yararlanmalıyız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin