Bakan Koca: Salgın Bitmiş,Virüs Yok Olmuş Değil

featured

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Koca’nın başkanlığında 16.30’da toplandı. Bakan Koca toplantının ardından açıklama yaptı. Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Salgın hastalığı gündemimizden çıkarmalıyız. Ancak bunu hastalığı yok sayarak, salgını bitti kabul ederek yapamayız. Salgının farkında ve tedbirlere uyarak bunu yapmalıyız.

“Virüse Yiğitlik Yapmayın”

Tedbirlerde bir değişiklik yok. Kimse ben gencim, bağışıklığım güçlü diye tedbirlerden vazgeçmesin.

Salgın bitmiş, virüs yok olmuş değildir. Virüse yiğitlik yapmaya asla yanaşmayın.

3 doz aşı olmuş kişilerin 2 doz aşı olmuş kişilere göre hem hastalığa yakalanma oranında hem de hastaneye ve yoğun bakıma yatışta daha iyi korunduğu anlaşıldı. Ancak 3 doz aşı olmuş vatandaşlarımızın aşı olmalarının üzerinden henüz çok uzun bir zaman geçmiş değil. Bu çalışmayı güncellemeye devam edeceğiz.

Üç doz aşı olmuş kişiler, iki doz aşı olmuş kişilerden daha iyi korunuyor. Bu, aşı programımız açısından son derece önemli. İki doz inaktif olmuş vatandaşların üçüncü doz aşı yaptırmasının gerekliliği anlaşıldı.

12 Yaşüstü İçin Aşı Uygulaması

18 yaşından küçükler de aşı talebinde bulunabiliyorlar. Yurt dışına eğitime giden ve aşı olması gereken ancak ülkemizdeki yaş sınırının altında kalan çocuklarımızın velilerin müracaatı halinde aşıları yapılabiliyor. E-Nabız sayfasından girerek veliler aşı talebinde bulunabiliyor. Bununla birlikte 12 yaşından büyük ve kronik hastalığı olan çocuklarımız için de aşı tanımlaması yapılmış durumdadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Koca: Salgın Bitmiş,Virüs Yok Olmuş Değil

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin