Bakan Kurum: “Yıkım Yönetmeliği” Hazırlıklarının Başlatıldığını Duyurdu

featured

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yıkım esnasında hasar gören sağlam konutlar ile ilgili açıklama yaptı.

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından hasarlı binaların yıkımı için hızla çalışmalar başlatılmıştı. Ancak bazı bölgelerde hasarlı binaların yıkımı sırasında çevrede bulunan sağlam binalar da zarar gördü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bu konuya ilişkin “Yıkım Yönetmeliği” hazırlamak üzere çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm hedefiyle yıkım çalışmalarının hız kazandığı bu süreçte, yıkım esnasında hiçbir binanın zarar görmemesi için Bakanlık olarak bir yıkım yönetmeliği hazırlamak üzere çalışmalarımızı başlattık. Yönetmelik ile; Yıkım öncesi ve yıkım esnasında uyulacak kurallar, hangi yapılar için yıkım planı ve ruhsatı aranacağı, bu planın içeriği ve tedbirlerin neler olduğu belirlenecek. Yıkım çalışmaları kontrollü ve planlı olarak yapılacak. Yıkım yapacak müteahhitler teknik kabiliyet ve kapasitesine göre sınıflandırılacak, bu sınıflandırma kapsamında yıkım yapabilecek ve yıkım sertifikası sahibi olacak. Hatalı yıkım yapan müteahhitlere ise cezai işlem uygulanacak. Yıkım sonrası ortaya çıkan tüm atıklar geri dönüşümde kullanılarak ekonomimize kazandırılacak. Yıkım esnasındaki riskler ve çevreye zararlar en aza indirilecek” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Kurum: “Yıkım Yönetmeliği” Hazırlıklarının Başlatıldığını Duyurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin