Bakan Tekinden Eğitim İle İlgili Açıklama

featured

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada şunları belirtti;

ÖZEL OKULLAR

Özel okulların kamu kurumlarıyla aynı ücretleri ödemesi konusunda bir gündemimiz yok. Ancak özel okullarda çalışan öğretmenlerimizin mağdur edilmesine de izin vermeyeceğiz. Özel okullarda öğretmen maaşıyla ilgili taban fiyat belirlemeyeceğiz. Ücretli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili de bir sürecimiz bulunmuyor. Özel okul kayıt fiyatlarıyla ilgili de görüşmelerimiz sürüyor. Gelinen noktada önümüzdeki yıl hem veliler hem de okullar mağdur olmadan çözüm bulunacak.

LGS

Bazı illerde tekrarlanacak  seçimlerden dolayı; seçimler, ilçelerde tekrarlanacağı için 2 Haziran’da ülke genelinde düzenlenen LGS tarihini değiştirmemiz gibi bir durum söz konusu değil.

BECERİ ODAKLI MÜFREDAT GELİŞTİRİYORUZ

Müfredatta küçük ya da büyük değişiklik diye bir şey yok.  Güncel gelişmeleri müfredata entegre etmeliyiz. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ders saatleriyle ilgili yaptığı ufak bir değişiklik dahi öğretmenlerimizi norm fazlası haline getirebiliyor. Dolayısıyla müfredat çalışmasında öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi mağdur etmeden bu işi yapmak zorundayız. Bilgiyi azaltan, beceri temelli ve toplumsal değerlerimize sahip çıkan bir müfredat çalışıyoruz.

ATAMALAR KABİNE TOPLANTISINDA AÇIKLANACAK

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapıldı. Normal koşullarda yine mümkün olan en fazla atamayı yapmak istiyoruz ve yapacağız.  Önümüzdeki hafta düzenlenecek kabine toplantında rakamı açıklayabiliriz.

KPSS BAŞARI ORTALAMASI YÜZDE 19

Öğretmenler atanırken KPSS’de üç oturuma giriyor. 2023 yılında ortaöğretim matematik başarı ortalaması sadece yüzde 19.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Uzman ve baş öğretmenlik sınavları yapılarak unvanlar verildi. Ancak anayasa mahkemesinde açılan iptal davası sonucunda belli hükümler iptal edildi. İptal edilen 2 madde kanunun uygulanmasıyla ilgili yeniden bir düzenleme yapılmasını gerektiriyor. Biz de bir meslek kanunu çıkaralım istedik. Onun içinde problem yaratan pek çok hususla ilgili çözümler var. Oluşturduğumuz kanun taslağını kamu kurumlarıyla da tartışacağız. Konunun detaylarının mayıs ayında açıklanmasını bekliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Tekinden Eğitim İle İlgili Açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin