1. Haberler
  2. YEREL
  3. Başhekim Kaygusuz: SGK Genel Müdürlüğü problemi çözmeli

Başhekim Kaygusuz: SGK Genel Müdürlüğü problemi çözmeli

featured

İRFAN ARSLAN

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi, Beyin Cerrahi bölümünde Epilepsi ve Parkinson hastalarına uygulanan Pil yöntemi tedavisinde kullanılan pilin dövizdeki yükseliş nedeniyle artan fiyatlarının SGK tarafından karşılanmaması sıkıntı yarattı. Yaşanan sıkıntının giderilmesi adına Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İrfan Kaygusuz ile Beyin Cerrahisi Bölüm hocası Prof.Dr. Sait Öztürk, hastalarının mağdur olmaması adına daha önce ameliyatlarının yapılması planlanmış olan 11 hastanın ameliyatının yapılmasına imkân sağlamak adına çalışmalara başladıklarını açıkladılar.

ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLDUK

Fırat Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümü Hocası Prof.Dr. Sait Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Üniversitemiz de Beyin Cerrahi bölümünde epilepsi pili ameliyatlarında çok kısa süre içinde ülkemizde bu ameliyatların en fazla yapıldığı merkez haline geldi. Ülkemizin çok farklı bölgelerinden yapılan başvuruları değerlendirip en kısa sürede tedavi hizmeti sunduk. Hastalarımıza ve ailelerine tatil günlerinde bile ekibimizle hizmet verip hayatlarını kolaylaştırmanın çabasında olduk.

Geçtiğimiz hafta itibarı ile Epilepsi Pili ameliyatlarında kullandığımız malzemelere dolar fiyatlarının son döneminde artmasına bağlı olarak zam geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bu ameliyatlarda kullandığımız malzemelerin ücretlerinin karşılanması hususunda bir sorun yaşanmaktadır. Bu nedenle ameliyat kararı verdiğimiz ve bayram sonrası yapılmasını planladığımız ameliyatları bu ücret farkından dolayı ertelemek zorunda kaldık” dedi.

12 BİN TL FİYAT FARKI VAR

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İrfan Kaygusuz, Epilepsi ve Perkinson hastalarının tedavisi için kullanılan pilin, özellikle dolarda ki atıştan dolayı tedarikçi firmalar ile bu ürünün ücretini karşılayan SGK arasında oluşan fiyat farkından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirterek “Üniversite Hastanemiz bünyesinde Beyin Cerrahisi Bölümünde son derece başarılı bir şekilde yapılan ameliyatlarda hastalarımız şifa bulmaktadırlar. Bu bölümümüzde Bayram sonrasında ameliyatlarının yapılması planlanan 11 hastamız bulunuyor. Bu hastalarımızın yapılan değerlendirmelerinin ardından ameliyatlarına karar verilmiş olunmasına karşılık bu gün yaşanan problemden dolayı bu ameliyatları ertelemek zorunda kalmış durumdayız. Ancak yaptığımız bazı girişimler ve görüşmeler var. Bu girişimlerimiz ve görüşmelerimiz olumlu sonuç vermesi durumunda sıkıntıyı aşmamız söz konusu olursa bu hastalarımızın ameliyatlarını planlandığı şekliyle yapabilmemiz mümkün olacak.

Epilepsi ameliyatlarında kullanılan pilin fiyatı son zamlardan sonra SGK ile Firma arasında ki fiyat farkı yaklaşık 11- 12. 000 TL. arasında. Bu farkı SGK ödemiyor. Bizimde bu fiyat farkı ile ameliyat yapmamız kurumumuzu zarara uğratacağı için ertelemek zorunda kaldık.

Problem ülkemiz genelinde bu ameliyatı yapan kurumlar için sıkıntı oluşturuyor. Tabi ki sıkıntının giderilmesi adına Sağlık Bakanlığının Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü ile bir görüşme yapması ve aradaki fiyat farkının ödenmesi yönünde bir düzenleme yapılması ile aşılabilir. Bu konuda yapılacak çalışmaların kısa sürede sonuç vermesi hastaların da tedavisini geciktirmeyeceği için önem taşımaktadır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başhekim Kaygusuz: SGK Genel Müdürlüğü problemi çözmeli
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin