Başkan Akın Depremzedeler İçin Hükümetten Taleplerini İstedi

featured

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın devletin, depremde evi yıkılan depremzedelere ücretsiz konut dağıtmasını istedi.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, deprem konutlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

1976 yılında meydana gelen Van Çaldıran depreminin ardından devletin depremzedelere ücretsiz konut verdiğini dile getiren Akın, Elazığ’da şu ana kadar sadece 7 bin konutun teslim edildiğini söyledi.

İl Başkanı Akın ‘’Bakın 1977 yılında 15 gün içinde tüm zarar gören evler ve hak sahipleri tespit edilip 6 ayda 14 bin konut yapılıp ücretsiz teslim ediliyor. Şimdi Elâzığ’a baktığınız zaman, depremin üzerinden neredeyse 2 yıl geçmiş milletten köşe bucak saklıyorlar, daha 7000 ev teslim edilmiş. Vatandaş kimseye derdini anlatamıyor muhatap yok, teslim edilen evler sanki vatandaşa bir lütufmuş gibi ister beğen ister beğenme şeklinde sunuluyor.’’ İfadelerini kullandı.

Akın, AFAD’ın henüz vatandaşın evini teslim etmediğini iddia ederek, başvuruda bulunmayanlara kira ve taşınma yardımı verilmediğini kaydetti.

İl Başkanı Akın ‘’İlk depremde başvurusunu yapamayan vatandaşlara kira ve taşınma yardımlarını AFAD olarak kapatıyorsun. Sen vatandaşa evini bile teslim etmedin niye kapatıyorsun ki bu hakkı nerden buluyorsun?’’ dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, depremzedeler için hükümetten taleplerini sıraladı.

İl Başkanı Akın ‘’Devlet olarak hiç olmazsa bu kadar çile karşılığında, depremde yıkılan evler ücretsiz bir şekilde teslim edilmedir. Bodrum kat verilen hak sahiplerine adam akıllı daire verilmelidir.  7 yıllık gelir ve kurumlar vergisi affı getirilmelidir. Erzincan depreminde bu yapılmıştı. SSK ve Bağkur primleri karşılanmalıdır ertelenme kabul etmiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Akın Depremzedeler İçin Hükümetten Taleplerini İstedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin