Başkan Akın: Elazığ Afet Bölgesi İlan Edilmeli

featured

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, geçtiğimiz günlerde depremden etkilenen ve Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen 10 ile Elazığ’ın da dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrasında bölge genelinde bir çok il olumsuz etkilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada depremden etkilenen 10 ilin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini duyurmuştu.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen 10 ile Elazığ’ın da dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın yaptığı açıklamada; “Öncelikle peş peşe meydana gelen depremler sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralanan ve çeşitli açılardan etkilenen milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok nadir görülebilecek yıkıcı olayların yaşadığımız yüzyılda bir arada yaşanıyor olmasına hep birlikte şahit oluyoruz. Bu açıdan Elâzığ’ımız büyük bir sınav vermiştir. 24 Ocak 2020 yılında yaşadığımız büyük deprem sonrası halkımız, esnafımız maddi ve manevi anlamda yıpranarak bugünlere geldi ve son olarak geçtiğimiz günlerde ilimizde ve çevre illerde yaşanılan yıkıcı deprem, milletimizin ve tacirlerimizin maddi ve manevi anlamda zora girmesine neden olmuştur. Fabrikalarımızın, esnaflarımızın ticari bağını çevre iller ile koparmıştır. Halkımızı sokağa dökmüştür. Milletimiz ısınma, araç yakıtı, gıda, vb. ciddi ek masraflara girmiştir. Hemşehrilerimiz, yaşadığı travmalardan dolayı günlerdir evine giremiyor. Esnaflarımızın çoğu kapalı. Bundan dolayıdır ki Elâzığ’ımız her anlamda ciddi bir destek almalıdır ve diğer iller gibi afet bölgesi ilan edilmelidir. Ben Elazığ Milletvekillerini göreve davet ediyorum. Bu konuda üzerlerine düşeni yapmalıdırlar. Tekrardan milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, böylesine acı olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm şartların zuhur etmesini Cenab-ı Hakk’tan diliyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Akın: Elazığ Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin