Başkan Arslan: Sızlanan Değil Üreten Elazığ Olacak

featured

İrfan ARSLAN

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, 3 yıllık bir çalışmanın sonucu olarak ilimizde önemli bir projeyi hayata geçirmeye başladıklarını belirterek, “ETSO Olarak göreve geldiğimizde verdiğimiz sözleri, yaşadığımız deprem ve pandemiden dolayı geciktirmiş olsakta hayata geçirmenin, yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İl’de hem üretimin hem de sanayileşmenin önünü açmak adına yaptığımız çalışmalar ve projeler bir bir hayata geçiyor. Bunlar ile ilimizde üretirken işlerken ve satarken kazanan bir Elazığ olacak.Bu çalışmamız ile Kırsal Kalkınmayı destekliyoruz. Projemiz de yer alan AR Ge laboratuvarı ile  üretim çeşitliliği ve  üretimi geliştirme çalışmaları yapılacak.” dedi.

ETSO% Başkanı Asilhan Arslan, üç yıldır bu projenin altyapısını oluşturmak adına çalışmalar yaptıklarını belirterek “ Öncelikli olarak ilimizde 5 kooperatif kurduk. Bunların altyapısını oluşturduk ve bugün bu kooperatiflerimiz kendi merkezlerini oluşturup tesislerini kurmaya başladılar. Baskil’de Kayısı işleme Tesisi, Ağın’da Badem işleme Tesisi bunlardan sadece ikisi. Bunun yanında Besi Organize Sanayi de  Enerji AŞ. Tesisi kuruldu. 8 Milyon Euro’luk bu tesis 57 işadamının ortak olduğu bir tesis. Burada Biyogaz tesislerimiz yer alıyor. Bu tesis hem enerji üretecek hem gübre. Buradan üretilecek olan gübreyi mera ıslah çalışmalarında değerlendirecek ve buralardan kaba yem üretimini yaparak  besicilerimize vereceğiz. Bu tesisimiz yüzde 80 oranında tamamlanmış durumda. Tesisimiz 31 12 2021 tarihinde hizmete açılacak” dedi.

22 Milyonluk Projeyi İlimize Kazandırıyoruz

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, planladıkları model ile ilimize Milyarlık yatırımlar kazandırmanın ilk adımını attıklarını belirterek “ Burada öncelikli olarak şunu belirtmek istiyorum. Yaptığımız bu projede Devletimizin bizim yanımızda olması ve projemizi desteklemesi bizim için çok önemliydi. Neticede 22 Milyon TL’lik Gıda Sanayi Şirketinin projemiz Teknoloji Bakanımız tarafından desteklendi.  Gıda sanayi şirketinin altlarını oluşturacak kooperatiflerin bir yönetim ve idare merkezine aynı zamanda bir üretim merkezini planlamıştık. 22 milyon liralık bir projeydi. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank Bey beni geçen aradı. ‘Başkanım senin projeni destekliyoruz, projene onay veriyoruz hayırlı olsun’ dedi. Yani 22 milyonluk projeyi yüzde 50 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hibesi ile Elazığ’ımıza kazandırıyoruz. Orası bu işin kuluçka merkezi olacak, orası bu işin yönetim merkezi olacak. Kooperatiflerimize kimliği orada kazandıracağız. Çiftçilerimiz ihtiyaç duyduğu gübreyi, zirai ilaçları oradan en uygun fiyata temin edebilecek. Arada bir ticaret yok. Cüzi miktarda. Sadece kooperatiflerin hayatını idame ettirecekleri karlarla sizlere değerli çiftçilere her türlü ihtiyaç duydukları fideleri, tohumları, ilaçları ve gübreleri buradan sunacağız. Burada ortak sınırlaması olmayacak. Çok ortaklı bir şirket olarak hizmet verilecek” dedi.

Modern Teknikler İle Pazara Sunulacak

Elazığ’da yapılmasını planladıkları yatırımların yanına yeni bir yatırım kazandıracaklarını belirten Başkan Arslan, “İlave bir yatırım olarak sebze üretim merkezi oluşturacağız. Bilindiği gibi sofralarımızdan eksik etmediğimiz sebze ve yeşillikleri 12 ay boyunca üretimini gerçekleştirecek bir projeyi de ilimizde hayata geçireceğiz. Bugün tüm dünyada kullanılan sistemler ile dondurulmuş ürünler olarak Gıda Sektörüne hızlı bir şekilde ürün akışı sağlanacak. Zincir Marketlere pazarlama yapılacak. Modern teknikler ile pazara sunulacak.

Burada “Kazan Kazan” sistemi ile tüm paydaşlarımız kazanacak. Sızlanan Elazığ’dan üreten ve kazanan Elazığ’a geçilmiş olunacak. Üretim gayret ve emek ile isteklerimize ulaşmamız mümkün olacak. Bu çalışmalarımızda bize destek olan Bakanımıza, Bakan yardımcımıza, FKA’ya DAP’a, Valimize, siyasilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Borsamıza ve diğer paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Arslan: Sızlanan Değil Üreten Elazığ Olacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin