1. Haberler
  2. YEREL
  3. Başkan Bankur: Memur Açlık Sınırın Altında Yaşam Mücadelesi Veriyor

Başkan Bankur: Memur Açlık Sınırın Altında Yaşam Mücadelesi Veriyor

featured

Türk Büro-Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur, yaptığı açıklamada memur ve memur emeklilerinin ekonomik koşullar altında ezildiğini belirterek, 2025 yılı için öngörülen %6 maaş zammının yetersiz olduğunu vurguladı.

Türk Büro-Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur memur ve memur emeklileri için açıklanan maaş zam oranlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bankur, 2025 yılı için planlanan %6 maaş zammının yetersiz olduğunu belirtirken memurların ekonomik koşullar altında ezildiğini vurguladı.

Tarkan Ömer Bankur, Malum-Sen olarak nitelendirdiği bazı sendikaların etkisizliği nedeniyle memurların açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

Açıklanan enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bankur, “Malum-Sen yüzünden memur açlık sınırın altında yaşam mücadelesi veriyor, Açıklanan enflasyon rakamları ve 2025 yılı için öngörülen % 6 maaş zammı; memur ve memur emeklilerini enflasyona karşı korumaz, aksine enflasyonun altında kalmasına sebep olur. Diğer yandan enflasyon farkı 0 zam demektir. Hedeflenen enflasyon rakamlarının da bugüne kadar gerçekleştiği görülmemiştir. Bu nedenle; memur ve memur emeklilerine 2025 yılı için yapılacak zam oranı, en az, devletin vergi resim harçlara uygulayacağı zam oranı olan (yeniden değerleme oranı) % 43,93’den aşağı olmamalı, ilave ek ödemenin söz verildiği şekilde, memur emekli maaşlarına yansıtılmalıdır. Aksi halde, memur ve memur emeklilerini “enflasyona ezdirmedik” söylemi hiçbir anlam ifade etmeyecektir.” İfadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Bankur: Memur Açlık Sınırın Altında Yaşam Mücadelesi Veriyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin