Başkan Duran: AK Parti’ye Geçen CHP’li Yok!

featured

Fırat POLAT – Fidan OĞUR

CHP eski İl Başkanlarından Mustafa Ünsal Karatepe ve farklı siyasi partilerden oluşan 50 kişinin Ak Parti’ye geçişiyle ilgili CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran’dan çarpıcı açıklama geldi. CHP’li Duran, AK Parti’nin üye çalışmalarında, gerçek dışı hamlelerle vatandaşı yanıltmaya çalıştıklarını belirterek, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ak Parti’ye bir geçişin olmadığını öne sürdü.

Elazığ’da CHP eski il başkanlarından Mustafa Ünsal Karatepe’nin Ak Parti’ye üye olmasının rüzgârı esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta AK Parti’nin 21. Kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından davet edilen ve yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rozeti takılan Mustafa Ünsal Karatepe, AK Parti saflarına katılmıştı. Ak Parti’nin kuruluş yıl dönümünde Elazığ’daki kutlamalar kapsamında ise geçtiğimiz gün Mustafa Ünsal Karatepe ve farklı siyasi partilerden oluşan 50 kişilik heyet için İl başkanlığında rozet takma programı düzenlenmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran ise düzenlenen program ve geçişlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Duran, CHP’den kendi rızasıyla istifa etmesine karşılık Mustafa Ünsal Karatepe’nin, ‘CHP’den AK Parti’ye geçiş’ şeklinde lanse edilmesine tepki gösterdi. Duran Ayrıca rozet merasimi sırasında çekilen fotoğrafları da göstererek, “Bu fotoğrafta bir tane tek CHP’li var. Bu kişinin de beyanı ‘ben AK Parti’ye geçmedim, Ünsal Karatepe ile olan ikili ilişkilerimden dolayı yanına gittim’ oldu” dedi.

“SİYASİ BİR OPERASYON İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP İl başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Av. Coşkun Çağlar Duran, “Elazığ’da yaklaşık bir haftadır siyasi bir operasyon ile karşı karşıyayız. Geçen hafta Cumhurbaşkanı tarafından partimizin eski dönem il başkanlarından birine rozet takıldı. Bu konunun Elazığ gündeminde yer edinmesi için AKP siyasileri tarafından siyasi bir malzeme haline dönüştürüldü. Bu süreçten sonra dün AKP il başkanlığında üye kabul programı düzenlendi. Bu programın içeriğine bakıldığı zaman ve daha sonraki açıklamalara bakıldığı zaman bu açıklamaların tamamen yalan ve abartılı olduğu halde Elazığ kamuoyuna servis edildiğini gördük.

“KARATEPE 1,5 YIL BİLE GÖREV YAPMADI”

Yapılan açıklamalarda sayın Ünsal Karatepe’nin 2011-2015 yılları arasında il başkanlığı yaptığı söyleniyor. Fakat bu kesinlikle gerçek dışıdır. 2011 yılında 6 ay, 2015 yılında 8 ay, toplamda bir buçuk yıl bile görev yapmadığı bir süre var. Bir dönem görevden alınmış, bir dönem ise kendi yönetimi tarafından görevden düşürülmüştür. Akabinde kendi bir açıklaması var; ‘ben il başkanlığından istifa ettim’ diye. Anlattığı gibi bir durum yok. Kendisi il başkanlığından istifa etmemiştir, yönetim ve genel merkez tarafından görevden düşürülmüştür” diye ifade etti.

“CHP’DEN GEÇİŞ ŞEKLİNDE LANSE ETMEK YANILTICIDIR”

Mustafa Ünsal Karatepe’nin CHP’den istifasıyla ilgili konuşan Başkan Duran, “Ünsal Karatepe, Ak Parti’ye katıldığı süreci şöyle anlatıyor; ‘Ben Ak Parti’ye geçtim. ’Bir şey söylenildiği zaman hukuki gerekçeleriyle altyapısı oluşturulmalı, insanlar doğru bilgilendirilmelidir. Sayın Ünsal Karatepe bu geçişten çok öncesinde partimizden kendi isteğiyle istifa etmiştir. İstifa etmek; ben bu partiyle ilişkimi, kendi rızamla kesiyorum demektir. Bu düşüncelerle Karatepe istifa etmiş ve Cumhuriyet Halk Partisiyle artık bir ilişkisi kalmamıştır. Bunu daha sonra gelip Siyasi şova çevirmek, Cumhuriyet Halk Partisi’nden geçiş şeklinde lanse etmek vatandaşı yanıltmaktan başka bir şey değildir” diye ifade etti.

“AK PARTİ, CHP’DEN GEÇEN İSİMLERİ KAMUOYUNA DUYURMALI”

AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleşen rozet takma merasimi sonrası çekilen fotoğrafı göstererek açıklamasını sürdüren CHP İl Başkanı Başkan Duran, “Bunu şaşalı bir şekilde şova çevirdiler. Bu fotoğraflar kendi sitelerinde paylaştığı fotoğraflar. Birincisi; bu fotoğrafta 50 kişi var mı? Yok. İkincisi; Burası Elazığ, küçük şehir, siyasette bir rolünüz varsa sizi herkes ezbere biliyor. Fotoğrafa baktığımız zaman isimleri tespit ettik ve fotoğrafta AK Parti yönetim kadrosundan bir sürü arkadaşımız var. Bu listede bir tane tek CHP’li var. Bu kişi de Ünsal Karatepe değil, zaten o bizim partilimiz değil. Fotoğraftaki tek CHP’li kişiyle arkadaşlarımız görüştüler, kendisinin de beyanı ‘ben AK Parti’ye geçmedim, Ünsal Karatepe ile olan ikili ilişkilerimden dolayı yanına gittim’ oldu. Arkadaşımız hakkında parti olarak hukuki süreci başlattık ama 50 kişi dedikleri listede AK Parti’ye geçen bir tane CHP’li yok. Eğer varsa, AK Parti’nin bu isimleri tek tek kamuoyuna duyurmalarını istiyoruz” dedi.

“BU HAMLELERİNİZ SİZİ KURTARMAYACAK”

‘Elazığ siyasetinin kendine bir an evvel çeki düzen vermesi gerekiyor’ diyen Başkan Duran açıklamasının devamında ise şunları söyledi; “Yalanla, iftirayla, göz boyamayla siyaset yapılmıyor. Elazığ’da artık AK Parti’nin iktidardan almış olduğu güçle at oynatacağı, insanları yalanlarıyla kandıracağı bir ortam yok. Burada muhalefet partilerin il başkanları olarak artık yalanlarla hemşehrilerimizi kandırmanıza asla müsaade etmeyeceğiz. En acı tarafı; ülkede 20 yıldır iktidarda olan siyasi partinin, 20 yıldır kesintisiz Elazığ’da yüzde 70-80 oy alarak, 4-5 vekil çıkartmış partinin Elazığ’da düştüğü hal içler acısıdır. Bu hamleleriniz sizi kurtarmayacak, aksine gidişinizi daha da hızlandıracaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Duran: AK Parti’ye Geçen CHP’li Yok!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin