Geçtiğimiz gün Baskil’in Kutlugün Köyü’nde yalnız yaşayan Hüseyin Uçar’ın yaşam mücadelesini Kanal 23 haber olarak gündeme taşımıştık. İlerleyen yaşından ve maddi yetersizlikten dolayı ihtiyaçlarını karşılayamayan Hüseyin Uçar için vatandaşlar yetkililere seslenerek bir an önce yaşlı adamın elinden tutulmasını istemişti.

Uçar’ın yaşam mücadelesi haberine duyarsız kalamayan Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus Uçar’ı evinde ziyaret etti.

 

 

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı destekleriyle Hüseyin Uçar’ın  ihtiyaçlarının karşılanacağını, evinin tadilatının yapılacağının sözünü verdi.

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Belediye Başkanı olmadan önce masumun, mazlumun yanında olacağımı ayırmadan ayrışmadan hizmet edeceğimin sözünü vermiştim. Bugün o sözlerden birini tutmak için Hüseyin Amcamızın yanında olduk, gereken herşeyi canla başla yapacağız.” dedi.

 

 

Başkan Turus’un ziyaretinin ardından harekete geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Hüseyin Uçar’ın evini yenileyerek ve eksikliklerini giderdi.