Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, vefatının yıl dönümünde MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’i yayımladığı anlamlı bir mesajla andı.
Başkan Bal, mesajında Alparslan Türkeş’in sadece bir siyasetçi değil, Türk milletinin ruhunu, tarihini ve istikbalini temsil eden büyük bir lider olduğunu vurguladı. “Bugün, yüreğimizde tarifi imkânsız bir özlem, zihnimizde onun kutlu davası, dilimizde dualarla Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Türkeş’in çilelerle yoğrulmuş bir hayatı Türk milletine adadığını belirten Bal, “O, çektiği her çilede, söylediği her sözde, attığı her adımda Türk milletinin bekasını düşünmüştür. En büyük makamı, milletin gönlündeki yeriydi.” dedi.
Yunus Bal, açıklamasının devamında Türk-İslam ülküsünün Türkeş’in en büyük mirası olduğunu hatırlatarak, “Bugün onu anarken yalnızca geçmişi değil, bize bıraktığı kutlu davayı da haykırıyoruz. Onun azmi, fikirleri ve emanet ettiği şuur, ülkücü hareketin damarlarında bir bayrak gibi dalgalanıyor.” dedi.
Başkan Bal, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Başbuğum! Senin yetiştirdiğin ülkücü hareket, izinde, yolunda, gösterdiğin istikamette yürümeye devam ediyor. Türk milleti var oldukça, ülkücü hareketin sönmeyen meşalesi senin adınla yanacak. Ruhun şad, mekânın cennet olsun! Sen rahat uyu Başbuğum, emanetin emin ellerde!”