Baskil’de Orman İşletme Şefliği Açıldı

featured

Baskil’de Orman İşletme Şefliği Düzenlenen Törenle Açıldı.

Elazığ’ın Baskil İlçesi’nde Orman İşletme Şefliği Hizmet Binasının açılışı gerçekleşti. Açılış törenine,  Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Elazığ il müftüsü Selami aydın kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, orman işletme şefliğinin ilçede kurulumunun gerekli olduğunun altını çizdi.

Müdür Çetiner; “Baskil İlçemize Orman İşletme Şefliği’nin yakıştığını ifade etmek istiyorum. Hakikatten gecikmiş bir karar. Burada emeği geçen tüm arkadaşlara başta sayın genel müdürümüze, bakanlığımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu yılda Baskil Şefliği’ne toplam 5 köye bu ORKÖY desteklerini sağlamış durumdayız. 2016-2017-2018 ve 2020’ye kadar toplam bugüne kadar 457 bin fidan Odabaşı, Konalga, Sultan Uşağı, Eski Baskil’de toprakla buluşturulmuştur. 2021 yılında Karaali Köyü’nde 300 hektar ve türkülere konu olmuş Kömürhan Köprüsü’nün Elazığ yakasında 180 hektarlık alanında ihalesi yapılmış, toprak işlemesini sonbahara doğru toprağın uygun bir tavda olduğu bir dönemde toprak işlemesi yapılacak ve toplamda 480 hektarlık bir alana 150 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Geleceğe nefes olarak inşallah” dedi.

Orman İşletme Şefliği’nin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, ormanların önemine değinen Baskil kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ise; “Elbette ki bir ilçede görev yapan kaymakam olarak ilçemizde herhangi bir kuruluşun herhangi bir kurumun hizmetin olması bizleri son derece memnun etmekte ve sevindirmekte. Bundan dolayı bu kararı alan heyetimizi, kararda desteği bulunan tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette ilçemizde görev yapacak olan personellerimiz, daha sonra burada yer alacak olan araçlarımız ilçeye çok güzel hizmet edecektir diye ben düşünüyorum. Bu şefliğin ilçemize her zaman hizmet edeceğine her zaman inanıyorum. Mutlaka istemeyiz ama herhangi bir yangın olduğunda veya başka ormanla ilgili herhangi bir çalışma olduğunda onları yakından takip edecek personelimiz bulunacak. Dolayısıyla daha rahat bir şekilde vatandaşlarımızın ormanla ilgili herhangi bir talebi olduğunda veya krediler, destekler verildiğinde onları vatandaşlarımız işletme şefliğimizden buradan çok daha bir şekilde takip etme imkanına kavuşacak. Bu açıdan değerlendirdiğimizde Orman İşletme Şefliğimizin Baskil İlçemiz için faydalı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Baskil’de Orman İşletme Şefliği Açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin