BEKLE FRANSA ZAMANI GELİR

Ülke olarak, dünyada eşi benzeri çok az olan, ülkemizde ilk kez meydana gelen bir felaket yaşadık. Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki depremi 9 saat arayla yaşadık. 10 il bu depremin etkisi altında kaldı, on binlerce bina yıkıldı, şu ana kadar resmi makamların yaptığı açıklamalarda 8574 can kaybımız var, 49 133 yaralı vatandaşımız var. Tüm ülke seferber olmuş deprem bölgesinde arama kurtarma çalışması yapıyor. Uluslararası yardımlar ülkemize gelmeye başladı. Ülkemizde 1 haftalık yas ilen edilmişken, içinde ne yarası olduğunu bildiğimiz Fransa menşeli bir karikatür servis edildi.
“Tankla girmemize gerek kalmadı “yazısının yer aldığı bu karikatürün altında yatan kuyruk acısını biliyoruz. Yüreklerimiz kabarmış gözümüz yaşlı iken size nasıl cevap verileceğini, vereceğimi biliyorum ancak azıcık bekleyin zamanı gelince size İfade özgürlüğü kapsamında edebin el verdiğince münasip ve müsait cevabımı vereceğim. Ezeli dostumuz ebedi düşmanımız Yunanistan bile bu depremin ardından ülkemize yardıma koşarken burada yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında kurtardıkları bir vatandaşın kurtarılması sevincine ortak olurken sizin karın ağrınızı çok iyi biliyorum.
Depremin ardından depremin etkilediği illerden bize en yakın konumda bulunan Malatya ile aramızda bir köprü kurduk. Elazığ’dan Malatya’ya kurulan Gönül Köprüsü ile depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılama, sıkıntılarına çözüm getirme adına ne gerekiyorsa yapılıyor. Çünkü bunu üç yıl önce biz yaşadık ve bize yapılan yardımları unutmadık. EL- MA dostluğu böyle bir şey. Biz bir elmanın iki yarısıyız. Onlar kadar canımız yanıyor. Onlar kadar üşüyoruz. Onların acısı bizlerin yüreğinde.
Biz büyük ve güçlü bir Milletiz.Bu enkazın da altından kalkarız. Millet olmanın özelliğini ortaya koyuyoruz. Tüm ülke seferber olmuş durumda. Yaşadığımız gerçekten çok büyük bir afet. Allah’ın izniyle bunu da atlatacağız.
Kurt kışı geçirir ancak yediği ayazı unutmaz. Bu durumumuza sevinenler. Bekleyin zamanı gelecek. Sizlere de gerekli cevabı Allah’ın izni ile vereceğim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BEKLE FRANSA ZAMANI GELİR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin