Belediyeden Su Borusuna Anında Müdahale

featured

Elazığ’ın en işlek caddelerinden birinde meydana gelen yol çökmesi, boru patlaması biraz da abartalım, heyelandan haberimizde yer vermiştik. Aradan geçen saatlerin ardından, bazı haber sayfalarında birazda belediye başlığı kokan haberler gördük. Haberde şu ifadeler yer alıyordu. Bir ajans tarafından servis edilen, ya da ettirilen haberde başlık şu şekildeydi: ‘ su borusu patladı, ekipler anında müdahale etti.’ Sözüm ona, sanki angajman kuralları çerçevesinde sınır ihlali yapan bir uçağa müdahale edilmiş, ya da bölücü unsurlara karşılık verilmiş gibi bir paylaşım.  Anında müdahale edildi! Evet gerçekten belediye ekipleri anında müdahale etti olaya da, Elazığ’da daha önce görülmemiş boyutta meydana gelen bu çökmenin altında yatan sebep, sadece basit bir boru patlaması mı; ya da, ‘yat, görme, üstünü ört’ şeklinde yapılan yama çalışmaları mıydı, henüz anlamadık. Şehrin şehremini, gençliğin ağabeyi, sol ayak başkanımız, ‘başkanlığıma mal olsa da alt yapıyı yenileyeceğim’ şeklinde verdiği sözü henüz tutmadığı çoğumuz tarafından malumdur. Alt yapı elbette önemli bir sorun. Ha deyince de olacak bir şey değil elbette. Aradan geçen iki buçuk yılı göz önünde bulundurduğumuzda ‘ e hadi’ demek geliyor içimizden ama nafile. Alt yapının eksikliğinin tek zarar verdiği yer yol çökmesi de değil ayrıca. Su kesintilerinin de önemli bir nedeni alt yapı eksikliğidir kuşkusuz!

Günlerden bu yana haber merkezimize su kesintileriyle ilgili ihbarlar geliyor. Daha bu sabah gelen bir mesajda, vatandaş şu şekilde bize ulaşıp dert yanmış: ‘’ 21 YY. da, üç bir yanı sularla çevrili şehrimizde, pandeminin zirve yaptığı bir dönemde,  Elazığ’da hala sular kesiliyor. Hem de Elazığ Belediyesi’nin sayfasında bir uyarı bulunmaksızın….’

Cumhuriyet mahallesinden ulaşan vatandaş, akşam saatlerinden bu yana su kesintisi yaşandığından dem vururken, belediye ekipleri olaylara anında müdahale etmekle meşgul olacak ki, o mahallede hala sular kesik! Ön görülmeyecek meseleler elbette olabilir ve mazur da görülebilir. Seçimlerden hemen sonra başlayan su kesintilerinin nedenini aktarırken belediye başkanı, artan yağışların su pompalarına verdiği zarardan bahsetmişti. Sonra ki zamanlarda ise eskiyen borular, alt yapı yetersizliği vs. gibi nedenleri öne sürmüştü. İyi ama seçimlerin üzerinden neredeyse iki buçuk yıl geçmişken neden bu sorunlara kalıcı çözüm bulunamadı diye sormak istiyoruz. Ağdalı cümlelerde su borusuna müdahale edildiğini aktarıyorsunuz da su kesintisinin nerelerde yaşandığını ve nedenlerini neden aktarmıyorsunuz?

Hangi işe müdahale ettiğinizi, ne işle uğraştığınızı ayrıca biliyoruz. Daha kestiğiniz ağacın dalları elinizdeyken, bu şehrin depremde elde edeceği fırsatı kaçırmışken, bari şu su olayını çözün! Yoksa millet abdest alamazken sizi de yâd eder!

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Belediyeden Su Borusuna Anında Müdahale

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin