“Bilgiyle Yeşeren Benim Yörem” Projesi Başladı

featured

Elazığ’ın Baskil İlçesinde, Baskil Kaysısına Katma Değer Sağlayacağına İnanılan, “Bilgiyle Yeşeren Benim Yörem'” İsimli Projenin Açılışı Yapıldı.

Baskil İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hazırladığı “Bilgiyle Yeşeren Benim Yörem'” isimli projenin açılışı gerçekleştirildi.

Yenilik Yayım ve Tarımsal Yayım Projeleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’na sunulan projenin açılışına, Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Baskil Belediye Başkan Vekili Veyis Aslanmirza, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, Baskil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ayhan, kurum yatkilileri ve çiftçiler katıldı.

Baskil kayısının bir marka olduğunu dile getiren İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, kayısıyı daha da geliştirme amacında olduklarını ifade etti.

Karahan, alternatif ürün desenlerini geliştirme konusunda da çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz da, projenin Baskil kaysısına katacağı değer ve projenin çiftçi açısından önemine değindi.

Öte yandan Baskil’de ortalama yıllık 42 bin ton kayısı üretimi olurken bu yıl ilçe merkez ve köylerinde meydana gelen şiddetli don olayından dolayı 17 ton yaş kayısı hasat edilebildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Bilgiyle Yeşeren Benim Yörem” Projesi Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin