Bu Görüntüler Zarar Veriyor!

featured

İRFAN ARSLAN

Elazığ’ın gelişmesi ve planlanan hedeflere ulaşmasını sağlamak amacıyla geçmişte yapılan Çalıştay ve Ekonomik Kurultayların ortaya çıkardığı tabloda ilk sırada yer alan Turizm sektörünün gelişmesi için çalışmalar planlandı hedefler belirlendi. Ancak belirlenen hedeflere ulaşılması için yapılan çalışmalar maalesef istenilen sonuçları getirmedi. İl’in turizmine katkı sağlayacak olan ve yakın bir geçmişte keşfi yapılan Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonlarını turizme açmamıza karşılık, buraya gelecek olan yerli ve yabancı turistleri gezdirecek imkânları sağlayamadık.

İlimiz Valiliği döneminde yaptığı çalışmalar ile Karaleylek ve Saklıkapı Konyonlarını bulan Vali Çetin Oktay Kaldırım, bu kanyonların ilimiz turizmine çok önemli katkı sağlayacağını belirtmiş, kanyonları ulusal tanıtım çalışmaları yaparak gündeme taşımıştı.

Görüntüler İlimize Yakışmadı

Turizm sektöründe ilimizin gözde turizm merkezleri olma yolunda olan Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarına, yaşanan ziyaretçi akınına katkı sağlamak adına yol yapılması, altyapısının tamamlanması ve buraya gelecek olan ziyaretlerin ihtiyaçlarının başında yer alan su problemine çözüm getirilmesi çalışmaları maalesef yapılmıyor. Buna bir de yol problemi ekleniyor. Turizm firmalarının tur gezi programına aldıkları ya da talep olduğu için direk buraya ziyaretçi getiren firmalar belirli bir noktadan sonra ziyaretçilerine hizmet veremiyor. Burada devreye Traktör römorkları girmeye başlıyor. Bu görüntü son derece ilkel ve ilimize yakışmayan bir görüntü oluştururken aynı zamanda son derece tehlikeli bir yolculuğa da davetiye çıkarıyor.

Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonlarının gündeme geldiği günlerde Malatya bu kanyonları sahiplenmenin adımlarını attığında adeta kıyamet kopmuş ve bu kanyonların Elazığ’ın olduğunu savunmuştuk. Ancak gelinen noktada bu kanyonlar adeta kaderine terk edilmiş gibi.

Eksiklikler Giderilmeli

Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarına gelen ziyaretçilerin buraya ulaşımını sağlayacak yolun yapılması, altyapı eksikliklerinin giderilmesi, yolun çevresinin ağaçlandırılması ve eksikliklerinin giderilmesi ile bu kanyonların sadece ülkemizde değil Avrupa da ön plana çıkmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

Sosyal medyada ki görüntülerin ilimize yakışmadığını ve sektörü olumsuz etkileyeceğini belirten vatandaşlar ”Öncelikli olarak Elazığ Valiliği, İl özel İdaresi üzerinden bu kanyonlara ulaşımı sağlayacak yolu yaptırması, Keban Baraj Gölü üzerinden ulaşımı sağlayacak teknenin sefere konulması ve kanyonların bulunduğu alanda işletmecileri devreye alarak gerekli hizmeti en üst düzeyde vermesi gerekiyor. Bunlar yapılmadığı gibi yaşananların sosyal medyada yer alması ve paylaşılması üzüntü verici.” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Amerika’dan Ziyaretçiler Geldi

Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarının ününün ülke sınırlarını aştığını ve Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletlerinin Arizona Eyaletinden 10 kişilik bir ekibin ziyarete geldiğini belirten yöre halkı” Burası Baskil için çok önemli. İlçemizin gelişmesi ve katma değer kazanması adına buranın eksikliklerinin giderilmesi çalışmaları yapılmalı. Gelenler önce 7-7,5 Km.lik yolda sıkıntı yaşıyorlar. Sonra gezdikleri kanyonlarda özellikle lavabo bulunmasının sıkıntısını yaşıyorlar. Kanyonların bulunduğu alanı gösteren levhalar yönü doğru göstermiyor. ABD’den gelen ekip profesyonel dağcı olduklarını, levhaların doğru olarak kanyonları göstermediğini belirttiler. Bunların yetkililerce yapılması ve hem ilimizin hem de ilçemizin bu sektörden hak ettiğini alması sağlanmalı.”

Elazığ’ın turizm sektöründe hak ettiği yere gelmesi için Vali Erkaya Yırık’ın gerekli çalışmaları başlatması ve sıkıntıları kısa süre içinde çözmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Görüntüler Zarar Veriyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin