Bursluluk Sınavı Başvuruları Ne Zaman?

featured

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’ (İOKBS) başvurularının 29 Mayıs itibarıyla başladığını duyurdu. 3 Eylül’de düzenlenecek sınavın uygulama kılavuzu da bakanlığın internet sitesinde yayımlandı. 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek olan sınavın sonuçları 22 Eylül’de yine MEB’in internet adresinden açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer daha önce 860 TL’lik bursu alacak 100 bin öğrenciden 30 bininin depremzedelerden oluşacağını duyurmuştu.

Sosyal medyadan yaptığı son paylaşımında ise bu açıklamasını yineleyerek şunları söyledi: “100 bin çocuğumuzun faydalanacağı ve bu kontenjanın 30 binini afet bölgemize ayırdığımız 3 Eylül’de gerçekleşecek “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu”,Milli Eğitim Bakanlığının internet adresinden yayımlandı. “Eğitimde fırsat eşitliği” ilkemizle Anadolu’da ulaşmadığımız tek bir hane, tek bir evladımız kalmayacak. Çocuklar bizim, yarınlar hepimizin.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursluluk Sınavı Başvuruları Ne Zaman?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin