BÜYÜK YIKIMLAR, GÜZEL İNTİBAHLAR DOĞURUR

Tarih 6 Şubat 2023 saat 04:17’de yer küre tarihin en büyük sarsıntısı sayılabilecek bir deprem ile karşılaştı.

Bu deprem bir ili, bir ilçeyi, bir köyü kapsamadı, insanlık cok ciddi bir yıkımla karşılaştı. Geniş bir coğrafya bu yıkımdan nasibini aldı, binlerce ev yıkıldı, binlerce insan öldü.

Peki depremleri bilimsel olarak açıklanan fay hatlarının kırılması ve oluşturduğu kayıplar olarak mı değerlendirmek gerekir?

ELBETTE HAYIR!

Rabbimiz Teala yaratmış olduğu eşref-i mahlûk olan biz insanoğluna çok sayıda nimetler bahş etmiş, donatmış, lütuflandırmıştır.

Rabbimizin bizlerden istediği ise sadece ve sadece şükür, Rabbimizin varlığını, birliğini ve yüceliğini kabul edip gerekli kulluğumuzu göstermektir.

İnsanoğlunu diğer canlılardan ayıran özellik akıl ve iradedir. Akıl gücü ve irade hürriyeti bazı kişileri meleklerden üstün seviyeye taşır iken bazı kişileri de yerden yere vurur. Doğru kullanım bizim seviyemizi belirler.

Akıl ve iradeye sahip olan insanoğlu aynı zaman da nefis ve şeytan hile ve aldatmacalarıyla da her an imtihan halindedir.

Şeytanın hilelerine, nefsin kötü emir ve isteklerine karşı dik durmak, tam bir iman Rabbine sonsuz boyun eğme, kurallarına uyma, Rabbini tenzih ve tesbih etmekle mümkün olur.

Peki kaçımız nefis ve şeytanın hilelerine, dünyanın cazibe ve zevklerine karşı ciddi anlam da kıyam edebiliyoruz?

Zaman zaman veya çoğu zaman kaybettiğimiz bu imtihanlar bizlere ağır günah yükleri getirir ve akibetimiz hayra ulaşmaz veya ulaşma yolu tehlikeye düşer.

İşte bu nokta da bizleri günah yüklerinden kurtarmak isteyen Yüce Yaradanımız çeşitli vesileler hâlk eder.

Bunlar kalp gözü ile görene,  beyin tefekkürüyle bakabilene o kadar güzel şefkat tokadır ki!

Evet 6 Şubat sabahı ve aynı günün öğlen saatleri, Rabbimiz bizi, şöyle bir şefkat tokadı ile uyandırdı.

Günah bataklığındaki bizler güç ve kuvvetin kimde olduğunu çok net bir şekilde gördük ve yaşadık.

Çok şükür ki bu sarsıntı birçok müslümana intibah vesilesi oldu, kişi tövbe ve istiğfara sarılıp, kulluk vazifesini hatırladı ve zaman kaybetmeden kulluk vazifesini en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Rabbine yaklaştı, tefekkür etti tevekkül etti ve sıradan gibi görüp, fark edemediği nimetlere şükür etme bilincine ulaştı.

Büyük yıkımların yaşandığı bu deprem hadisesi, bir çok insanın intibahına pencere açtıysa, bu depremi bir felaket olarak görmek çok büyük bir betbahlık olur.İmanlı ölenlerimiz şehitlik makamına erişirken, ölen çocuklarımız, yavrularımız cennet nimetine kavuştu, zarar gören malları kendilerine sadaka hükmüne geçti.

Evet akıl sahibi biz eşref-i mahlûkata soruyorum

SİZCE ZARARDA MIYIZ?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BÜYÜK YIKIMLAR, GÜZEL İNTİBAHLAR DOĞURUR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin