Çiftçimiz Süne (Kımıl) Zararlısına Karşı Çaresiz

featured

İlimizde ekili alanlarda görülen Süne zararlısına karşı üreticiler çaresiz kalıyor.

Tarım Uzmanı Ramazan Yıldırım konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“ 2022 sezonunda hububat fiyatlarının yüksekliği çiftçimizi 2023 için daha çok ekime yönlendirmiş. İklimin yağışlı ve ılıman geçişi de rekoltede rekor bir yıl ümidi doğurmuş.

Yalnız son yılların süre gelen iklim ılımanlığı süne (kımıl ) zararlısının da coğrafyamızı konaklama, üreme ve beslenme alanı olarak seçmesine neden olmuştur. Süne zararlısının popülasyonundaki artış çiftçileri endişeye sevk etmiştir. Ekinlerin başaklarının bozulması, özünün yitirilmesi, ürün kalitesinin sıfıra inmesi muhtemel olasılık halini almıştır.Süne mücadelesinde iki şey çok önemlidir. Birincisi toplu mücadele gerekli olup bireysel mücadelelerin etkisi çok kısıtlı bir başarı sağlamakta. İkincisi ekinler yeterince büyüdükleri için traktörle ilaçlama ekinin kırılarak telef olması anlamına gelir.

Çiftçilerimiz de şu an için kara kara düşünmekte. Süne mücadelesinde bireysel tek çözüm dron. Süne sıkıntısının çokluğu kiralık  dronda yokluğu getirmiş olup çiftçimizi çözümsüzlüğe itmiştir.

Tarım İl Müdürlüğümüzün, Tarımsal Birlik ve Kooperatiflerimizin, Milletvekillerimizin aracılığıyla Tarım Bakanlığının ivedilikle şehrimize ilaçlama uçağı göndererek çiftçilerimize ve ülke tarımımıza çözüm olmalarını talep ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çiftçimiz Süne (Kımıl) Zararlısına Karşı Çaresiz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin