Çiftçiye Süt Soğutma Tankı İçin Kura Çekildi

featured

Elâzığ’da soğuk süt zinciri projesi kapsamında 40 çiftçiye çekilen kura sonrası süt soğutma tankı verildi.

Süt Üreticileri Birliği’nin girişimleri ile Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından DAP İdaresi Başkanlığı’na sunulan Elazığ Soğuk Süt Zinciri Projesi kapsamında Elazığ’da bu projeden faydalanacak çiftçilerin belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapıldı.Çiftçinin desteklenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında yüzde 75’i DAP İdaresi Başkanlığı’ndan yüzde 25’i çiftçinin katkısı ile Süt soğutma Tankı temin edildi.

Şartlara uyan 55 çiftçi arasından kurada ismi çıkan 40 Çiftçiye Süt Soğutma Tankı verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, Elazığ’da Süt ve Süt Ürünleri üretiminde önemli bir potansiyel olduğunu söyledi. Kılıç, “ilimizde çok yoğun bir şekilde hayvancılık yapılmakta ve hayvancılığın temel ürünlerinden bir tanesi de süt ve süt ürünleri. Elazığ ili de bu anlamda hakikaten çevre illere örnek olacak ve çevre illerin süt ürünleri ihtiyacını karşılayabilecek bir potansiyele sahip. Öte yandan hayvancılıktan elde ettiğimiz ürünleri hak ettiği değerden satabilmek içinde onu korumak ve bunu işlenebilir bir hale getirebilmek için soğuk zincirde muhafaza etmek gerekiyor. Hayvancılık yapan kardeşlerimizin mera hayvancılığı veya meradaki durumlarını daha da iyileştirecek çalışmalar içerisindeyiz bunu da zamanı geldiğinde sizlere proje olarak sunacağız” dedi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, proje ile amaçlarından bahsetti. Ortaç, “2020 yılında bizim önceliğimizde Tarım İl müdürlüğü üzerinde DAP’a proje sunmuştuk bu projemiz yaklaşık olarak 100 tanka tekabül ediyordu bizim amacımız üreticilerimizin ürettiği sütü daha kaliteli ve daha uygun şartlarda sağlanması amacıyla bu projeyi yaptık” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çiftçiye Süt Soğutma Tankı İçin Kura Çekildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin