Cihannüma Derneği Elazığ’da düzenlediği Sahur Meclisi programında buluştu.

Programa Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Taner Şengün, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, Öğretim üyeleri, İlçe belediye Başkanları, Cihannüma Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kazan, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Cihannüma Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kazan, dernek ve çalışmaları ile ilgili katılımcıları bilgilendirirken, derneğin yaş ortalamasının yüksek olduğunu dile getirdi ve gençlerin az olmasının sorun olduğuna dikkat çekti.

Cihannüma Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kazan: “2011 yılında şu anki bakanımız Yusuf Tekin Hoca’nın başkanlığında Cihannüma derneğimiz kuruldu. Sayımızın hiç de az olmadığını ve Türkiye’de çok büyük bir birikimimizi mi olduğunu Elhamdülillah gördük. Bir sorunumuz var gençleşme şimdi buranın yaş ortalamasına baktığımız zaman şu karşımızdaki iki genç olmasa yaş ortalamamız herhalde 45 civarında. Bu bir sorun. Bu sorunu artık görmemiz lazım. Daha fazla bir araya gelmemiz lazım. Herkesin dağıldığı bir dönemde bizlerin daha sıkı sıkıya daha Omuz Omuza bir arada olmamız şart bu dünyadaki Müslümanların haline bakınca bunun daha bir mecburiyet üstümüzde olduğu da muhakkak bir gerçek.” Dedi.

 

 

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, Hz. Muhammed’i anlattı.

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir: “Sahabiler diyorlar ki Medine’de yaşayanlar şöyle dışarıdan gelenler sorsalar da biz de onların cevabından istifade etsek. Ey Allah’ın resulü İyilik nedir diyor,  iyilik ve kötülük nedir. Diyor ki Resulullah aleyhissalatu vesselam İyilik güzel ahlaktır. Kötülük de diyor insanın diyor kalbini böyle daraltan. Böyle insanın kalbini sıkıştıran veya tereddütlü olup yaptığın zaman seni böyle huzursuz eden ve insanların bilmesini istemediğin şey.” Dedi.

 

 

İslam Düşüncesi Atlas Editörü Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer, insanın değerinin farkında olması gerektiğini ve kısa olan ömründe boşa geçirilmemesi gerektiğini vurguladı. Kulluğun kolay olmadığını ifade etti.

İslam Düşüncesi Atlas Editörü Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer: “Bulunduğunuz yerde kalmayın, kendinizden memnun olmayın. Ben iyiyim demeyin. Hakka kulluk edin. Kulluk vazifeleri ile kulluk arasında bir fark var kulluk vazifesi nedir namaz kılmak oruç tutmak zekât vermek infak etmek Bunlar ibadetlerdir Sen ibadetlerini yapınca ubudiyete layık olmuyorsun Yani ubudiyet daha derin daha kapsamlı bir şey.” İfadelerini kullandı.