Çini Sergisi Büyük Beğeni Topladı

featured

Kader AY – Rojbin ŞEKER

Elazığlı kadınların yaptığı çiniler görücüye çıktı.

Elazığ halk eğitim Merkezi müdürlüğünce açılan Çini kursuna katılan kursiyer kadınların yaptığı çiniler yılsonu sergisi ile görücüye çıktı. Park 23 AVM’de açılan sergide yer alan 200’den fazla eserin bulunduğu çini sergisi 3 gün boyunca açık kalacak.

Sergiye katılım büyük ilgi gördü.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, eşi Ayşe Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Halkı Eğitim Müdürü Kenan Tabar ve vatandaşların katılımı ile sergi açılışı yapıldı. 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık  açılış konuşmasında şunları söyledi: “  Bu gün burada aylarca yapılmış olduğu çalışmanın ürünlerin karşılığı olarak bizleri burada buluşturan çok saygı değer hanımefendiler aralık ayında açılan bu gün itibari ile emekleri belli bir sonuca ulaşan çini kursumuzun ürünlerini hep birlikte açıyoruz. Hanımefendi kardeşlerimize başta usta öğretici Münife Kerkit’e , tüm emek veren hanım kardeşlerimizi  tebrik ederim.  İnşallah burada ki bu kursumuz başka güzel kurslar ile birlikte kardeşlerimizin hanımların, hanımefendilerin daha güzel ürünler koymasına vesile olacaktır. Kadınlarımız el becerisi yüksek gayrete sahip değerlerimiz. Bu gün burada bulunmanızdan dolayı teşekkür ediyorum.’’

Açılışın ardından katılımcılar çini sergisini gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çini Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin