Cumhurbaşkanımızdan Çözüm Talep Ediyoruz

featured

İrfan ARSLAN

Elazığ’da 2008 yılında C sınıfı Tıp Merkezi olarak kurulan Pedatem Psikiyatri kurumsal kimliğini koruyarak yeni ve modern bir iş merkezi kurup taşınamıyor. Bölgede 5 ildeki vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Uzman Doktor Ömer Deniz; “Biz C sınıfından B Sınıfına geçmek için başvurumuzu yaptık ve gerekli incelemelerin yapılmasının ardından yeni ve modern bir bina kurup buraya taşınmak istedik. Üç katkı olarak hazırladığımız projemizi hayata geçirmek istediğimizde karşımıza 2019 yılında Sağlık Bakanlığının yeni bir yönetmenliği çıktı. Bu yönetmenlik bizden yeni bir yere taşınabilmemiz için 2 bin metrekarelik bir bina ve 10 hekimlik kadro istiyor. Bizim bunu karşılamamız mümkün değil.” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERE KOLAYLIK SAĞLANMALI

Uzman Doktor Ömer Deniz; “Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler ile birlikte 15 yıldır Bakanlık ruhsatı ile hizmet verdiğimiz binada yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Hafif Hasar raporu verildi. Biz de bu konumda ki bir binadan taşınmak isteğimizi yetkililere belirttik. Bize taşınamazsınız dediler. Taşınma için başka Tıp Merkezleri ile birleşme söz konusu olabilirse mümkün olur dediler. Böylesi bir birleşme bizim 23 yıllık kurumsal kimliğimizin yok olmasına neden olur.

Pedatem Psikiyatri Kurumu sadece Elazığ’a değil bölgemizdeki Tunceli, Bingöl, Muş ve Erzincan gibi illerden gelen vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunan bir sağlık kuruluşu konumunda. Biz hastalarımıza daha modern ve daha güvenli bir binada hizmet vermek istiyoruz. Bunu verebilmek için kurumsal kimliğimizi koruyarak yatırım yapmak istiyoruz. C Sınıfından B Sınıfı Tıp Merkezi dönüşüm şartlarına göre yeni bir müstakil binaya taşınmak konusunda kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÇÖZÜM TALEP EDİYORUZ

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde ki bizim gibi kurumların durumu ortada. Bu kurumların kendini toparlaması, daha modern bina ve şartlarda hastalarına hizmet vermesi adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya ilgi göstermesini talep eden Uzman Doktor Deniz; “2019 yılında alınan karar öncesi yönetmenliği sadece depremden etkilenen illerde ki Tıp Merkezlerine uygulamasını talep ediyoruz. 2019 tarihinde Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu yönetmenlik değişikliği bizim gibi kurumların 2 bin metrekare ve 10 Hekim çalıştırma şartına uyması mümkün değildir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümleri destekliyor. Bizim de bu kapsamda dönüşüm yapmamıza imkân sağlamasını talep ediyoruz. Böylece bölgemize Psikiyatri alanında hem daha iyi şartlarda hem de daha kaliteli binalarda hizmet vermenin yanında sağlam bir binada hizmet vermemiz nedeniyle vatandaşlarımızın endişelerini de gidermiş olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 da çıkan yönetmenlik yerine bu yönetmenlikten önceki uygulamayı depremin etkilediği 11 il için uygulanmasını Sağlık Bakanlığından isterse bizde bu sıkıntımıza çözüm getirecek olmasından dolayı yatırımı yapabiliriz. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan destek bekliyoruz.2-3 Katlı yeni binalara taşınmamız konusunda kolaylaştırıp çözüm sağlamasını talep ediyoruz ” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanımızdan Çözüm Talep Ediyoruz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin