Demirçelik: Uygulama Bugün Başlıyor

featured

İrfan ARSLAN

Türkiye Jokey Kulübü Hipodromlara girişte covid salgınına karşı verilen mücadele kapsamında toplum sağlığını en üst düzeyde korunabilmesi amacıyla 1 Eylül 2021 tarihinden başlamak üzere Hipodrom girişlerinde bazı önlemleri uygulamalar bugünden itibaren başlıyor.

Türkiye Jokey Kulübü resmi internet sayfasında konuyla ilgili gerekli açıklamanın yapıldığını belirten Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammed Demirçelik başlayacak olan uygulama ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaklaşık iki yıldır devam eden Covid-19 salgınına karşı verilen mücadele kapsamında, toplum sağlığının en üst seviyede korunabilmesi amacıyla, 1 Eylül 2021 tarihinden başlayacak şekilde yarış severlerin Hipodromlara girişi/kabulü aşağıdaki şartlar çerçevesinde olacaktır.

En az bir Covid-19 aşısı bulunup ikinci aşı için T.C. Sağlık Bakanlığının belirlediği süreyi bekleyenler, ilk aşının yapıldığı tarihten sonraki 14. gün baz alınarak 180 gün süre ile Hipodromlara girebilecektir.

Covid-19 geçirmiş ve izolasyon sürecini tamamlamış olan kişiler, izolasyon sürecini tamamladığı tarihten itibaren 180 gün süre ile Hipodromlara girebilecektir.

Aşı olmamış ve covid-19 geçirmemiş kişiler, hipodroma giriş gününden 48 saat önce PCR testi yaptırmaları ve test sonuçlarının E- Nabız uygulaması ile HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması üzerinde “risksiz” gözükmesi koşulu ile hipodromlara girebileceklerdir.

Hipodromlarda yer alan Protokol ve Basın Tribünlerine girişler, Personel ve Hipodroma giriş yapan diğer meslek grupları da yarış sever giriş koşulları ile aynı olacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Demirçelik: Uygulama Bugün Başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin