Demirdağ: Turizmde İlerleme Kaydetmek İstiyoruz

featured
  • Gastronomi alanında ilimizin ülke sıralamasında ilk iki ilden biri olduğunu belirten İl Turizm ve Kültür Müdürü Ahmet Demirdağ; “Elazığ yemek konusunda son derece zengin bir mönüye sahip. Bunun tanıtımını yapıyoruz”
  • İlin tanıtımı noktasında hazırlanan görsellerden uzun süreli olanın THY tarafından kullanılmaya başlandığını belirten Demirdağ; “İlimizin tanıtımı arzulanan ziyaret sayısını artırma noktasına önem taşıyor. Bunu sağlamak adına kısa ve uzun süreli tanıtım videoları hazırladık.”
  • Harput’un yıllık 3 Milyonunun üzerinde ziyaretçi aldığını belirten Demirdağ; “Gelenleri Harput’a tutmamız gerekiyor. Ziyaretçiler yarım saatte Harput’tan ayrılıyor. Bunu önlemeliyiz”
  • Elazığ’ın Turizm alanında ön plana çıkarılan Kanyonların vatandaşların ziyaretine açılması noktasında yeterli çalışmanın yapılmadığını belirten Demirdağ; “Bu alanda öncelikli yapılması gereken çalışmalar var.”
  • Elazığ Arkeoloji ve Etnografya müzesinin yenilenmesi gerektiğini belirten Demirdağ; “Müze projemiz 2022 yılı yatırım programına alındı.” Dedi

İrfan ARSLAN

Gastronomi alanında ülkemizin en zengin yemek mönüsüne sahıp ikinci il konumunda bulunan Elazığ’ın bu özelliğini tanıtmak amaçlı yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ  “ Turizmin hızla geliştiği ve turizm çeşitliliğinin arttığı günümüzde Gastronomi Turizmi’ ne yönelim ve ilgi her geçen gün daha da artmakta. Biz de Elazığ olarak bu alanda ki tanıtımımızı güçlendirmek adına gerekli çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” Dedi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Elazığ mutfağının yüzlerce yıllık bir kültürün sonucunda oluştuğunu, yöresel lezzet ve zengin yemek çeşitliliği ile Gastronomi alanında güçlü bir potansiyel oluşturduğunu belirterek”  Turizm Müdürlüğü olarak bu alanda ki çalışmalarımız kapsamında  Elazığ Yemekleri kitabını hazırladık ve bastırdık. Bu kitabımızın içinde ilimize özgü yemek çeşitleri ve bu yemeklerin yapımı tarifleri yer alıyor. Kitabımızda bir kültürü yansıttığı için yöredeki esnaf yemeklerinden, çocuklara özgü yemeklere kadar çok çeşitli yemek çeşidi ile coğrafi işaret tescili yapılan yöresel ürünlerimiz de yer alıyor. Böylece zengin bir yemek kültürünün tanıtımını sağlıyoruz.” Dedi

HARPUT’A 3 MİLYONUN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ GELİYOR

Elazığ’ın ilk yerleşim merkezi olması nedeniyle Turizm alanında Harput’un özel bir yeri olduğunu belirten il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ; “ Harput gereç inanç gerek kültür ve medeniyetleri barındırmış bir yerleşim yeri olması nedeniyle çok önemli bir turizm alanı. Ancak buraya gelen insanlarımızı uzun süreli olarak Harput’ta tutamıyoruz. Bunu sağlayamadığımız zaman da Turizmi Ekonomiye kazandıramıyoruz. Harput’a yıllık 3 Milyonunun üzerinde ziyaretçi geliyor. Bu gelenleri Harput’ta tutacak alanları oluşturmamız gerekiyor. Bir Bedesten, Yöresel ürünleri satan küçük mağazalar, Hediyelik eşya satışı yapan küçük işletmeler, Şefik Gül Kültür Evi gibi yapılan sayısını artırmak ile bu alanda ki eksikliği gidermiş oluruz. Bunları yaptığımız zaman da Harput’a gelen ziyaretçileri burada tutmuş oluruz. Bunu yaptığımız zaman da ekonomik olarak ilimiz ekonomisine katkı sağlamış oluruz.”

MÜZE YENİLENECEK

Elazığ Arkeolojik ve Etnografya Müzesinde 30 binin üzerinde tarihi objenin bulunduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ; “İlimizde ki müze uzun yıllar önce yapılmış ve tarihi ve kültürel eserlerin teşhirinin yapıldığı bir müze. Müzemizde 15 bin etnoğrafik geri kalanı da arkeolojik olmak üzere toplam 30 binin üzerinde eser var. Ancak bunların arasında en önemli olanı geçtiğimiz yıllarda Harput’ta tesadüf eseri olarak bulunan bir kabartma kitabesi. Bunun ilimiz turizme çok olumlu katkı olacaktır.

Müzemizde yeni bir çalışma yapmak istiyoruz. Ancak uzun yıllar önce yapılmış olan müzemizde bu çalışmaları yaparken bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunları aşmak için yeni bir müze yapımını planladık. Bakanlığımız bu çalışmamızı 2022 yılı yatırım programına aldı. İnşallah bu çalışmamız ile ilimize çok daha farklı ve güzel bir müze kazandırmış olacağız.”

KANYONLAR VE MACERA ORMANI PROJELERİNDE İLERLEME YAŞANMIYOR

Elazığ’ın gerek tanıtımı gerek turizm destonasyonuna dâhil olması açısından Karaleylek ve Saklı Kapı kanyonları ile Sivrice de yapılan Macera Ormanı gibi projelerin halka açılmasında bazı eksikliklerin kaldığını belirten Demirdağ “ Kanyonların Turizme ve vatandaşların ziyaretine açılması için ulaşımın sağlanması gerekiyor. Kanyonları ziyarete gedecek olanların bazı ihtiyaçlarını karşılayacakları alanların oluşturulması gerekiyor. Bu kanyonların yönetimi kimin bünyesinde olacağı kararlaştırılması gerekiyor.

Sivrice’de yapılan Macera ormanı çalışmasında sona gelindi. Bazı eksiklikler var bunlarda yapılabilir. Ancak bu çalışma da vatandaşa açılmadı. Bunlar ilimizin turizm alanında önemli bir sirkülasyon sağlayacak çalışmalardı. Ancak şu anda turizme ve vatandaşa açılmış değil.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Demirdağ: Turizmde İlerleme Kaydetmek İstiyoruz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin