DEPREMLERİN GÖLGESİNDE SEÇİME GİDİLİYOR

Ülke olarak 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük bir depremin yaralarının sarılması çalışmaları devam ederken Genel Seçimlerin yapılmasına da karar verildi. 14 Mayıs’ta hem Cumhurbaşkanı hem de Milletvekili seçimlerinin yapılması kararı alındı.10 Mart’ta da bu konudaki resmi açıklama yapılacak 11 Mart’ta da Resmi Gazetede yayınlanacak. Böylece depremin gölgesinde Genel Seçim ve Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ili etkiledi. Gerçekten ülkemizde bu büyüklükte etki alanı olan bir depremi daha önce yaşamamıştık.11 ilde 46 bine yakın insanımızı kaybettik. Depremin etkilediği illerde yüzbinlerce konut ve işyeri kullanılamaz hale geldi. Depremin yaralarının sarılması için başta Devletimiz olmak üzere tüm kesimler adeta seferber olmuş durumdalar. Öncelikli olarak arama kurtarma çalışmalarının ardından başlatılan enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor. Ardından depremde evlerini ve işyerlerini kaybeden vatandaşlarımız için bu illerde konutların yapımına başlanılacak. Yapılan açıklamalara baktığımız da bir yıl sonra depremzedeler kalıcı konutlarına kavuşmaya başlayacaklar.

Deprem nedeniyle depremin etkili olduğu illerde önemli bir nüfus hareketliliği yaşanmaya başladı. Göçenler daha güvenli illere gidenler yapılacağı iki gün sonra açıklanacak olan seçimlerde nasıl oy kullanacaklar? Oy kullanacakları illerde kullandıkları oy bulunduğu ile mi sayılacak yoksa göçtüğü ile mi ait olacak? Deprem bölgesinde kalanlar oylarını nasıl kullanacaklar?  Depremin etkili olduğu illerde seçmen kütüğü yenilenecek mi? Yoksa mevcut kütük üzerinden mi seçmen oyunu kullanacak? Bütün bu soruların cevaplarını önümüzdeki günlerde Yüksek Seçim Kurulu yaptığı araştırmalar ve incelemelerin sonuçlarına göre açıklayacaktır.

Ülke olarak bir yandan depremin yaralarını sarmaya çalışırken diğer yandan da yapılacak olan seçim için siyasi partilerin seçim öncesi çalışmalarını takip edecek ve bunun ardından başlayacak olan seçim propagandalarını izleyeceğiz. Beklentim bu kampanya propaganda döneminin seviyeli olması, siyasilerin bir birlerini kırmadan dökmeden seviyeli bir düzeyde yapmaları. Neticede bu seçime girecek olan tüm partiler bu ülkenin partisi ve adayları da bu ülkenin insanlarından olacak. Seversiniz sevmezsiniz istersiniz istemezsiniz neticede bir kararımız vardır ve gidip bu kararımız doğrultusunda oyumuzu sandıkta kullanacağız. Yüreklerimiz yandı, insanlarımızın acısını yaşadık artık yeni sıkıntıları yaşamamak adına itinalı olmamız gerekiyor. Ayrıştırıcı olmak yerine birleştirici olmak ve ülkemizi yönetmek için bu göreve talipli olanları dikkatli takip edip yapacakları açıklamaları analiz ederek kararımızı buna göre vermeliyiz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEPREMLERİN GÖLGESİNDE SEÇİME GİDİLİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin