Depremzedelere 10 Bin TL Yardım Ödemeleri Başladı

featured

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremzede vatandaşlar için ilk etapta hane başına 10 bin TL destek ödemesi yapılacağını duyurmuştu.

AFAD’dan konuya ilişkin açıklama geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada; “Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalara göre yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen konutlara yönelik 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.” denildi.

10 BİN TL DEPREM YARDIMI NASIL YAPILIYOR?

Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığınca kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir.

10 BİN TL DEPREM YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

10 bin TL deprem yardımı için e-devletten başvuru zorunluluğu bulunmuyor. Ödemeler hane başına yapılmakta olup kişinin Ziraat Bankası hesabına yatırılıyor. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunmayan vatandaşların ödemeleri ise kimlikleri üzerinden yapılıyor.

10 BİN TL DEPREM YARDIMI PARASI ALMAK İÇİN BAŞVURU ŞARTI NEDİR?

10 bin TL deprem yardımı alabilmek için deprem bölgesindeki vatandaşların evlerinin yıkılmış acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı olması gerekiyor. Evi hasarsız olanlar bu yardımdan faydalanamıyor. Ödeme yapılan vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı (SMS) gönderimine başlanmıştır” denildi.

10 BİN TL DEPREM YARDIMI HASARSIZ EVLERE VERİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada deprem yardımlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı. “10 bin TL, zarar gören afetzedelere hane başı destek ödememiz vardı. Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir. Hasarsızlara yönelik değil. Ödemeler, AFAD tarafından yapılmaktadır. Şu ana kadar 6 milyar 802 milyon ödeme gerçekleştirilmiştir. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan vatandaşlarımıza doğrudan ödüyoruz. Hesabı olmayanların kimlik kartına yapılmaktadır. Başka bir uygulama daha yaptık. Para yatırıldıktan sonra SMS gönderdik size. Oradan kontrol edebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Depremzedelere 10 Bin TL Yardım Ödemeleri Başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin