Deva Partisi Elazığ İl Teşkilatı ziyaret programına devam ediyor. Bu kapsamda Elliler Çarşısı esnafı ile bir araya gelen partililer, çarşı esnafı tarafından büyük bir ilgi ile karşılanarak, ülke ve şehrin ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu.
Ziyaret sırasında esnafla birebir görüşen İl Başkanı Av. Mehmet Kangal “Şehrimizin en eski çarşılarından olan Elliler Çarşısı esnafımız, çarşının eski kalabalık yoğun halinin artık kalmadığını, gelen müşterilerin de alım güçlerinin düşük olması sebebi ile istedikleri satışı yapamadıklarını, zaten kazandıkları paranın maliyetleri dahi karşılamadığını dile getirmişlerdir. Çarşının daha işler hale gelmesi ve müşterinin ilgisini çekmesi amacıyla devlet desteği ile çarşı görselinin daha güzel hale getirilmesini istemektedirler. Bunun yanında çarşı esnafının büyük çoğunluğunu oluşturan cep telefonu satıcılarının yakındığı bir diğer konu, taksitli satış yapamadıkları için büyük kurumsal firmalarla rekabet güçlerinin kalmadığını, bu konunun acilen düzeltilmesi gerektiğini belirtmişlerdir” dedi.
Kangal ayrıca yaptığı açıklamada, “Esnafımız ekonomik kriz ortamında artık dayanacak güçlerinin kalmadığını, bu şekilde devam etmesi halinde ülkenin ve özellikle Elazığ’ın daha da kötüye gideceğini üzülerek tarafınıza iletmişlerdir” ifadelerini kullandı.