Devam Mecburiyeti Yok

featured

İrfan ARSLAN

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında 2. Dönem bugün başlıyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 13 Şubat’ta başlaması gereken eğitim ve öğretim yılı bir hafta uzatılmıştı.

İlimizde bugün başlayacak olan eğitim ve öğretim 2. Döneminde ilk hafta öğrencilerin okula devam mecburiyeti olmayacak. 544 okul ve kurumda eğitim gören 129 bin öğrencimiz, 9200 öğretmenimiz bugün itibari ile eğitimi başlarken, Yemişlik’te yapımı tamamlanan iki yeni okulda hizmete açılacak.

EĞİTİM DÜNYASI İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA

Bugün başlayacak olan eğitim ve öğretim yılının 2. dönemi öncesi eğitim dünyası da ikiye bölünmüş durumda. Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın okulların tekrar açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Taşkın kendisine ulaşan öğretmen ve velilerin de görüşleriyle okulların açılmasının 1 Mart’a ertelenmesini talep etti.

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın açıklamasında, “Okulların açılması, evlatlarımızın normal hayata dönüşü açısından gerçekten çok önemli; bununla beraber Elazığ’da artçı sarsıntılar hâlâ tedirgin edici seviyede hissediliyor, 664 binadaki 4043 bağımsız birimin de ağır hasarlı olduğu ve acil yıkılması gerektiği açıklandı. Dışarı çıktığınız zaman her sokakta bir taşınma görüyorsunuz. Şehir içinde hem komşu illerden gelen depremzede öğrenciler hem de yer değiştiren yerli öğrenciler çok fazla. Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu süreçte gerek deprem bölgelerinde gerekse Elazığ’da okulların kontrol edilmesi ve yeni öğrencilerin taksimi dahil, eğitim kurumlarının eğitim öğretime hazırlanması noktasında çok gayret sarf ettiğini biliyor ve taktir ediyoruz. Bunların yanında okulların açılmasının 1 Mart’a ertelenmesi bize ulaşan öğretmen ve velilerin kahir ekseriyetinin ve madem devam zorunluluğu da aranmıyor bizim irade beyanımızdır.” İfadelerini kullandı.

ÖZEL OKULLAR PLATFORMU: EĞİTİM MUTLAKA BAŞLAMALI

Depremzede öğrenciler için kontenjanların dolduğunu ifade eden Özel Okullar Platformu Dönem Sözcüsü Hakan Kuzu, hasar tespiti tamamlanan okullarda belirlenen tarihte eğitimin başlamasının öğrenciler için önem taşıdığını söyledi. Depremin yaraladığı şehirlerden diğer illere tahliyeler devam ederken öğrencilerin kayıtları da hem devlet hem de özel okullara alınıyor.

Tüm kontenjanların dolduğunu ifade eden Özel Okullar Platformu Dönem Sözcüsü Hakan Kuzu, “Milli Eğitim Bakanımızın emirleriyle tüm okulların özellikle özel okulların yüzde 7 kontenjanı depremzede öğrenciler için ayrıldı. İlimizdeki bütün özel okullar bu konuda Malatya’dan, Adıyaman’dan veya Hatay’dan fark etmeksizin bütün kontenjanları gerçekten doldurana kadar depremzede öğrencilerimizin kayıtlarını özel okullarımıza aldık. Sınıf kontenjanımız 24 oldu, 24 olan 26’ya çıktı, 15 olan 18’e çıktı. Burada ben mevcut velilerimizin Elazığ’da eğitim gören birkaç velimizle konuştuğumuzda ‘hocam ne olacak, 20 olmasın 24 olsun, 25 olmasın, 25 olsun. Yeter ki depremzede bir çocuğumuza faydalı olabilelim’ dediler. Bunu gördük” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devam Mecburiyeti Yok

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin