Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı Din öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyanet Akademisi Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kuruluşların işbirliğinde İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlanan Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı’nın 3’üncüsü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla yapıldı.

 

Resim
 

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Veysel Özdemir, düzenledikleri çalıştayın amacını anlattı. Özdemir, “Şehrimizdeki il milli eğitim müdürlüğüne bağlı ilk orta ve orta dereceli okullarda imam hatip okullarındaki dikap meslek dersi öğretmenleri ile diz hizmetleri sınıfında çalışan il müftülüğümüze bağlı çalışanlara yönelik 1 yıl boyunca sahadaki karşılaştıkları güçlükler zamanın değişmesiyle ortaya çıkan problemlere dönük yeni metotlar bilgiler güncel bilgiyi burada vermeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş, din öğretiminin bilim ve akıl ışığında geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Göktaş, “Bebek, çocuk, kadın yaşlı demeden sadece Müslüman oldukları için katledilen insanımızın olduğu bu günlerde ve yine sözde medeniyet ama aslında medeniyetle alakası olmayan batı dediğimiz devletlerin bu katilleri maddi ve manevi olarak desteklediği bu günlerde din eğitimi konusunda çocuklarımızı yetiştirmek, milli ve manevi değerlerimizi öğretmek, onları geleceğe hazırlamak maksadıyla milli eğitimde verilen din eğitiminin biraz daha olgunlaşması, bilim ve akıl ışığında yeni teknolojiler ile değerlendirilmesi maksadıyla başlatılan bu çalıştaya hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

 

 

Çalıştaya katılan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ortaya koyulmak istenen milli ve manevi değerlerine bağlı gençlik yetiştirilmesinin önemli sorunlardan biri olduğunu söyledi. Hatipoğlu, “Türkiye yüzyılı maarif modeliyle ortaya konulmak istenen iyi güzel insan yurt sever milli değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirilmesi en önemli sorunlarımızdan birisi. İlahiyat fakültemiz yakın bir zaman önce hadis ile ilgili bir çalışma yapıştı. Şuanda İslam coğrafyasında bir kaos hakim. En fazla kaos olan yerde Gazze. Oradaki acıların dinmesi en büyük duamız. Tabi duanın ötesine geçmek gerekiyor. Dinin doğru kaynağında toplumla hemhal olmasının ne kadar önemli oluğunu, bu anlamda çocuklarımıza Kur’an da 49 yerde geçen akıl etmez misiniz? İfadesinin hatırlatılması büyük önem taşıyor. Bu anlamda bakanlığınız yapmış olduğunuz çalışmalarla Türkiye yüzyılını inşa edecek gençleri yetiştirme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz” şeklinde konuştu.