Doğru Partiden Gazetemize ziyaret

featured

ESMA YILDIRIM

Doğru Parti Genel Başkan yardımcısı Cezmi Orkun, parti çalışmaları kapsamında geldiği ilimizde gazetemizi ziyaret etti. Haberkent Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Feyzi Koç, Genel Yayın Yönetmeni Metin Erol ve Efraim Gündem ile bir araya gelen Orkun, partisinin kuruluşu ve süreç içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, Türkiye ve Elazığ için neler yapılabilir konusuna bir çözüm bulmak için belli bir yol haritası çizdiklerini belirterek, Doğru Partinin ittifak peşinde olmadığını adı gibi vatandaşlara doğru olan konuları anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun,”İlk olarak teşkilatımızın kongreye hazırlık sürecini hızlandırmak amacıyla yapılan çalışmaların kontrolü amacıyla Elazığ’a gelmiş bulunmaktayım. Bu arada Elazığ’ımızın içinde olduğu deprem felaketinden ve Türkiye geneli yaşanan sıkıntılardan dolayı ciddi anlamda bir kaybımız var. Ben Haberkent gazetesi aracılığı ile tüm hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyor tüm Türkiye’nin başı sağ olsun.”

“Bizim kişilere yönelik bir kavgamız yok”       

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun,”Doğru Parti 2020 Ağustos ayında kurulan bir partidir. Elazığ için neler yapabileceğimiz, Türkiye için hangi çalışmalar yapılabilir sorularını bir yol haritasıyla hazırladık ve sizin gibi değerli basın mensubu arkadaşlarımız ile bunları paylaşıyoruz. Doğru Parti, açıkçası herhangi bir ittifakın peşinde olma arzusunu taşımıyor. Doğru parti adı gibi milletine, doğru olan konuları anlatmaya çalışıyor. Zaten bizim siyasi çalışmalarımızda, siyasi partilere, kişilere yönelik bir kavgamız yok. Bizim kavgamız sistemle. Türkiye’de her konuda iyi bir sistemle yönetilen çalışmalar var. Biz bütün konuşmalarımızı anayasamızın 5.maddesine göre yapıyoruz. Anayasamızın 5.maddesi çok açık. Diyor ki yönetimler vatandaşın refahını sağlama görevini üstlendiğini belirtiyor. Bu maddeyi göremiyoruz ve bizlerde bunu vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Sadece sorunun ne olduğu değil nasıl çözümlenir konusunda da çalışmalarımızı yapıyoruz. “

“Adil olmayan her projeye karşıyız”

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun,”Adil olmayan her projeye elbette karşıyız. Mesela bir köprü yapılmasın demiyoruz. Tabii ki de yapılsın ama gerekliyse yapılsın. Çünkü bu paralar hepimizin vergilerinden çıkan paralarla elde ediliyor. Bazı vatandaşlar geçmedikleri köprüye para ödüyorlar. Örneğin şu anda Kanal İstanbul adında bir proje var. Bu projede belirtilen iki neden var. Hem güvenliği sağlamak hem de gemi geçit sayılarını azaltmak. İstatistiklere baktığımızda 2010’dan başlayıp 2021’e kadar her yıl azalan gemi sayılarını görüyoruz. Çünkü gelir tonajı arttıkça gemi  sayıları da azalır. Zamanla daha teknolojik gemiler çıkıyor. Güvenlik konusuna da gelirsek de doğru bir karar.

Ben sorunun çözümünü de veriyorum. Saroz Körfezinden ve Karadeniz’de dolum boşaltım sistemlerini kuralım. Yanıcı ve parlayıcı özellikli tankerler Boğazdan boş geçsin. Bir taraftan yük insin diğer taraftan ise yükünü doldursun. Kaynakları doğru kullanmalıyız. Türkiye’nin ve insanların önceliklerine önem vermeliyiz. Hedefe koyduğumuz insan ise projelerde de sağlıklı sonuçlar alırız. Ama hedefe koyduğumuz menfaat ise buda bizlere zarar verir dedi.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğru Partiden Gazetemize ziyaret

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin