Dr. Öğretim Üyesi Tuncer: Sigara Çok Yönlü Yıkımı Olan Bir Bağımlılıktı

featured

Dünya Sağlık Örgütü tarafından artan sigara tüketimine dikkat çekmek, tütün kullanımının sağlığa etkilerini ve tütün kullanımını azaltmaya yönelik etkili politikaların altını çizmek amacıyla, her yıl tüm dünyada ve ülkemizde 31 Mayıs “Dünya Tütünsüz Günü” olarak kutlanmaktadır.

Bu kapsamda tütün kullanımının sağlığa zararları konusunda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Fırat Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fırat üniversitesi Hastanesi poliklinik girişine stant kurularak sigaranın zararları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca açılan stantda vatandaşlara karbon monoksit ölçümü yapılarak sigaranın nasıl bırakılacağı konusunda yönlendirilmeler yapıldı.

Etkinlikte konuşan, Halk sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Kevser TUNCER, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Gününün, 1987 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından, yılda ortalama 8 milyon insanın ölümüne neden olan “Tütün Salgını” na karşı farkındalığı artırma ve tütün dumanının sağlığa zararlarını topluma anlatıp harekete geçmeyi sağlama hedefiyle tanımlandığını söyledi.

Dr. Öğretim Üyesi Kevser TUNCER, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir hastalık olarak tanımlanan tütün bağımlılığının tedavi edilebilir olduğunu, doğru teşhis ve tedavi yöntemleriyle bu oranın % 84’lere ulaşabildiğinin altını çizdi. Dr. TUNCER, Dünyadaki 780 milyon aktif kullanıcının tütünden vazgeçmeye hazır olduğunu ancak bunların sadece %30’unun bu konuda onlara yardımcı olacak hizmet altyapısı, iş gücü ve tedaviye ulaşabildiğini söyledi.

Dr. Öğretim Üyesi Kevser TUNCER, amacın Dünya genelinde bu imkânların daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Fırat Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Kevser TUNCER, ülkemizde ‘Sigara Bırakma Poliklinikleri’ bu imkânı tüm halkımıza ücretsiz ve yaygın şekilde sunarak önemli bir görevi yerine getirmektedir dedi.

Dr. TUNCER, tütün kullanmaktan vazgeçilen her yaş için, kalan hayat süresi ve konforu için önemli bir kazanım olduğunu, sigaranın ekonomik, sosyal, fiziksel yıkıcı sonuçları olan ciddi bir bağımlılık olduğunu dile getirdi.31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinliği kapsamında Fırat Üniversitesi Halk Sağlığı AD ve Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinliği kapsamında Hazar Gölü çevresinde izmarit toplandı.

Etkinliğe Fırat Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Kevser Tuncer, Dr. Öğretim Üyesi İrem Bulut, Halk Sağlığı asistan ve intörn doktorları, İl Sağlık Müdürlüğünden Uzman Dr. Hale Kırsoy katıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dr. Öğretim Üyesi Tuncer: Sigara Çok Yönlü Yıkımı Olan Bir Bağımlılıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin