E-ticaret Sitesi Açmak Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

featured

E-ticaret sitesi açmak isteyen kişilerin bir bölümü bu sektörü iyi bir şekilde tanırken bir bölümü ise e-satış siteleri hakkında bilgi sahibi değildir. Bu nedenle elektronik satış sitesi açmak isteyen kişiler belirli sorulara yanıt bulduktan sonra e-ticarete adım atmayı istemektedir.

E-ticaret Sitesi Açmak Hakkında Sıkça Sorulan Sorular adlı bu yazımızda e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulara değineceğiz ve cevap vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve aklınızda soru işareti bırakan her sorunun yanıtına ulaşabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Nasıl Açılır?

E-satış sitesi açmak isteyen kişi ve işletmelerin sanal mağazalarını kurarken tercih edebileceği farklı yöntemler bulunuyor.

  • E-ticaret sitesi yazdırma
  • Hazır e-ticaret yazılımı kullanma
  • Açık kaynak kodlu e-ticaret altyapıları

Online mağaza açma süreçlerinde kişi ve işletmelerin tercih edebileceği yöntemler olarak biliniyor.

E-ticaret Sitesi Açmak İçin Şirket Gerekli mi?

Elektronik satış sitesi açarak internetten satış yapmak isteyenlerin Türk Ticaret Kanunu’na göre bir şirket çatısı altında ticari faaliyetlerini yürütmesi gerekmektedir. İşletmelerin fatura keserek işlem yapması ve devlete vergi ödemesi gerektiği için şirket kurması önemlidir.

Bu noktada elektronik satış sitesi kuracak olan kişi ve işletmeler şahıs şirketi, anonim şirket ya da limited şirket gibi şirket türlerinden birisini seçerek kuruluş yapabilmekte yasal bir şekilde e-ticarete adım atabilmektedir.

E-ticaret Sitesi Açma Maliyetin Nedir?

E-satış sitesi açmak için markaların belirli ücretler ödemesi gerekir. Genellikle çoğu zaman bu masraflar site kurma masrafı olarak değerlendirilse de aslına bakıldığında iyi bir bütçe planlaması yapmak ve satışlarını artırmak isteyen farklı ücretleri de hesaba katması önemlidir.

  • Şirket kurma maliyeti
  • Ürün tedarik ücretleri
  • Site kurma maliyeti
  • Sanal pos ve kargo masrafları

E-ticaret için bütçe hesaplaması yapacak olan kişi ve işletmelerin hesaba katması gereken maliyetlerdir. Sizler de bu tutarları hesaba katarak e-ticaret sitesi açma maliyetini hesaplayabilir ve böylece bütçenize uygun hareket ederek finansal süreçlerinizi daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

E-ticaret ile En Çok Ne Satılır?

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişiler talebin fazla olduğu ürünlere yönelmek ister. Çünkü e-ticarette talebin fazla olduğu ürünleri markalar hızlı bir şekilde satma fırsatı yakalamaktadır. Bu da aslına bakıldığında e-ticaret firmalarının gelirlerinin artmasına yardımcı olmaktadır.

satış sitesi kuracak olan kişiler genellikle satış oranlarının fazla olduğu;

  • Anne ve bebek ürünleri
  • Kadın ve erkek giyim ürünleri
  • Hazır gıda
  • Kozmetik ve Kişisel Bakım
  • Petshop ürünleri
  • Spor ve Outdoor ürünleri
  • Telefon ve Telefon Aksesuarları

Gibi ürün gruplarına yönelmektedir. Sizler de elektronik satış sitesi kurmak için bu ürün gruplarına göz atabilir ve internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Elektronik Satış Sitesi Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektronik satış sitesi açarak internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişilerin site tasarımına oldukça çok önem vermesi gerekmektedir. Çünkü bir e-ticaret sitesinin güven verici olması markaların satışlarını artırmaya yardımcıdır.

  • E-ticaret sitesinde responsive temalar kullanmak
  • Kurumsal kimliğe uygun renklerden yararlanmak
  • Profesyonel ürün fotoğrafları çekmek
  • SEO uyumlu ürün açıklamaları eklemek
  • SSL Sertifikasına yer vermek

E-ticaret sitesi tasarımı yaparken markaların önem vermesi gereken konulardır. Sizler de bunları önemseyerek hareket edebilir ve böylece e-satış sitenizi profesyonelce tasarlayarak satışlarınızı artırabilirsiniz.

Sermayesiz E-ticaret olur mu?

Elektronik satış sitesi kurmak isteyen fakat bütçesi fazla olmayan kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de sermayesiz e-ticaret olur mu sorusudur. Sermayesiz bir şekilde e-ticaret sitesi kurmak ve internetten satış yapmaya başlamak mümkün değildir.

E-ticaret sitesi açmak için kişilerin belirli harcamalar yapması gerekir. Fakat yapılacak bu harcamalar sınırlıdır. Bu nedenle düşük sermaye ile e-ticaret yapabilmeniz mümkündür.

Evden E-ticaret Yapılır mı?

E-ticaret sitesi açmak için kişilerin herhangi bir dükkâna ihtiyacı bulunmamaktadır. Kişiler kendilerine ait şahıs şirketi kurarken ev adreslerini ya da evlerinin bir bölümü iş yeri adresi olarak gösterebilmektedir. Bu nedenle evden e-ticaret yapabilmeniz mümkündür. Fakat e-ticaret evden e-ticaret yapabilmek için e-ticaret sitesi ya da online pazaryerlerinde mağaza açmanız gerekmektedir.

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun

E-ticaret ile internetten ürün satmak için sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edin. Ticimax e-ticaret altyapısında yer alan modül ve özellikler ile sitenizi hızlı bir şekilde kurun ve anında internetten satışa başlayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
E-ticaret Sitesi Açmak Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin