İstanbul Eyüpsultan’da bulunan özel bir Lisenin Müdürü İbrahim Oktugan’ın, 5 ay önce okuldan atılan bir öğrenci tarafından silahla öldürülmesine tepkiler çığ gibi büyüdü. Olay Sonrası Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da STK’lar Olayı Protesto Etmek İçin Bir Araya Geldi. Bir Günlük İş Bırakma Eylemi Yaptı.

Eğitim Birsen de bir günlük iş bırakma kararı alarak, şiddeti önleyecek failleri cezalandıracak, mağdura hukuki koruma sağlayacak yasal düzenlemenin yapılması talebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

 

 

Kursder Başkanı Veli Aksu, şiddetin her türlüsünün sendika olarak karşısında olunması gerektiğini ifade ederken, eğitimcilere sahip çıkmalıyız dedi.

 

 

Final Okulları Okul Müdürü Mevlüt Gençtürk, her alanda gün geçtikçe daha çok artan şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Saldırıların son bulması için gereken adımlar atılmalıdır diyen Eğitim Birsen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, şiddeti önleme yasasının hemen çıkarılması gerektiğini altını çizdi.

Eğitim Bir Sen yasal düzenleme talebi için bir hafta boyunca meydanda açılan stantta dilekçe toplayacak.

 

 

Elazığ’da eylem için toplanan bir başka sendika Türk Eğitim Sen Oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendikaya bağlı eğitimciler Eğitimciye şiddete hayır dedi. Eyleme Elazığ Baro Başkanı Avukat Melih Efe de katılarak destek verdi.

 

 

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, eğitimcilerin yaşadıkları sorunları dile getirirken yaşanan süreçte büyüyen sorunların şiddete zemin hazırladığını kaydetti.

Fatih Murat Taşkın daha sonra, eğitimcilerin taleplerini sıraladı.

 

 

Eğitim İş Sendikası Elazığ Şubesi de meydanda eylem için toplandı. Eğitimciler hayatını kaybeden Okul Müdürü İbrahim Oktugan bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.

 

 

Eğitim İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Özgür Şahin, eğitim sistemindeki olumsuzlukların öğretmenler olarak gösterilmesinin ve yaşanan sorunların bu sonucu doğurduğunu vurguladı.

 

 

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası da olaya tepki gösteren bir başka sendika oldu.  TEÇ SEN Elazığ İl Başkanı Sedat Gülmez, bir okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesinin eğitim kurumlarında gelinen son noktayı gösterdiğini söyledi.

 

 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu ise Öğretmenevi önünde toplandı. Yaşanan olaya hazırladıkları pankartlar ve sloganları ile tepki gösterdiler.

KESK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yeşiltepe, eğitim sistemindeki sorunların nedeninin öğretmenler olarak gösterildiğini Yaşanan olayın da bunun sonucu olduğunu söyledi.