Elazığ Barosundan Cinsel İstismar Olayına İlişkin Açıklama

featured

Elazığ Barosu Başkanı Av. Melih Efe, Elazığ’da bir okulda yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin açıklama yaptı.

Elazığ Barosundan Cinsel istismar olayına ilişkin yaptığı açıklamasında;

Elazığ Barosu Başkanı Av. Melih Efe, yaptığı açıklamada, son günlerde, Elazığ’da bir lisede yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin iddialara karşı duydukları derin üzüntüyü dile getirerek, olayı bir kez daha kınadı.

Elazığ Barosu olarak başından buyana takip ettikleri cinsel istismar olayı ile ilgili yasal süreci bundan sonrada takip edeceklerini belirten Efe, Öncelikle toplumumuzun temel değerlerine, çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliğine yapılmış bu tür olayların asla kabul edilemez olduğunu, tüm mağdurların korunması ve bu tür suçların önlenmesi için gerekli adımların biran önce atılması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Olayla ilgili son gelişmelere göre, dosyaya eklenen yeni ifadeler ve belgeler sonucunda şüpheli 19.04. 2024 tarihinde gözaltına alınmış ve aynı gün tutuklanmıştır.  Elazığ Barosu olarak, olayın adli makamlara ulaştığı ilk andan itibaren takipçisi olduğumuz daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bundan sonra da yasal sürecin sonuna kadar tüm aşamalarında hazır bulunacağımızı tekrar kamuoyuna bildiriyoruz.” Dedi.

“SÜRECİN ADİL BİRŞEKİLDE YÜRÜYECEĞİNE İNANIYORUZ”

Baro Başkanı Efe, iddiaların biran önce açıklığa kavuşturulması ve adaletin tecellisi için görev alan tüm yetkililere güvendiklerini ve sürecin adil bir şekilde yürütüleceğine inandıklarını belirterek, ”Bu tür olaylarla karşılaşılmaması için, toplum olarak birlik olmalı ve gereken adımları atmaktan kaçınmamalıyız. Gençlerimizin ve çocuklarımızın güvenliği ve refahı hepimizin sorumluluğudur. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek, bu tür olayların önüne geçmek için tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“MAĞDURLAR VE AİLELERİNİN YANINDAYIZ”

Başkan Efe, olayla ilgili mağdurlara destek olmak ve bu tür suçların önlenmesi için toplumsal farkındalığı artırmak adına Elazığ Barosu Avukatları olarak elimizden gelen her şeyi yapacaklarını ifade ederek, “Elazığ Barosu olarak, bu konuda mağdurlar ve ailelerinin yanında olduğumuzu ve sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ Barosundan Cinsel İstismar Olayına İlişkin Açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin