Elazığ Havalimanı 30 yıl kesintisiz hizmet verecek

featured

İrfan ARSLAN

  • İkinci pistin yapılması ile ilimiz havalimanından uçakların kalkışında 10 dakikalık zaman kazanılacak.
  • Elazığ Havalimanı’nda 7 olan park sayısı, yapılan çalışmanın sonucunda 10’a yükseldi.
  • Yapılan çalışmayla Elazığ Havalimanı’nın aktivitesi arttı. Havalimanı, büyük gövdeli uçakların iniş kalkışına el verişli hale getirildi.
  • 45 gün kapalı kalan havalimanının altyapısı da bu süreçte güçlendirildi.
  • Hizmette kesintinin önüne geçildi.

Bölgedeki tek ‘sivil askeri havalimanı’ konumunda bulunan Elazığ Havalimanı’nda yapılan çalışmalarının tamamlanmasının ardından 29 Kasım tarihi itibarı ile uçuşlara yeniden başlandı. Yapılan çalışma ile birlikte Elazığ Havalimanı’nın herhangi olağanüstü bir durum yaşanılmaması durumunda 30 yıl kesintisiz hizmet vereceği belirtildi. Havalimanının mevcut pistine parelel olarak yapılan ikinci pistin, mevcut pistle bağlantılarının yapılması için 45 günlük uçuşa kapatılması süresi içinde çalışmalarının tamamlanmasının, Elazığ Havalimanı’nın aktivitesini de artırdığı belirtiliyor

PARK SAYISI ARTTI

Havalimanının kapatılmadan önce 7 olan park sayısının yapılan çalışmaların sonucunda 10’a yükseltilmesinin önemli bir artı olduğunu belirten yetkililer, “Artık ilimiz havalimanında aynı anda 10 uçak park yapabilecek. Taksi yollarının bağlantılarının sağlanması ile birlikte uçaklarımız kalkışta 10 dakikalık süre kazanacak. Havalimanına büyük gövdeli uçaklar iniş kalkış yapabilecekler.  Yapılan her çalışmanın mutlaka bir karşılığı olacaktır. Havalimanımızda bundan sonraki süreçte aktivitesi artacaktır. Bu durumda havalimanımızın ve ilimizin kazancı olacaktır” dediler.

ALTYAPI GÜÇLENDİRİLDİ

Elazığ Havalimanı’nın ikinci pistinin yapımı süreci içindeki çalışmalar kapsamında mevcut altyapının da güçlendirilmesinin yapıldığı ifade edildi. Özellikle zorlu hava durumlarında sıkıntı yaşayan uçakların inişlerinin kolaylaştığı belirtildi.

HEDEFLER ARTACAK

Elazığ Havalimanı’nın ikinci piste sahip olmasının avantajları ile hedeflerin artacağını belirten yetkililer, “Bilindiği gibi ilimiz havalimanı pandemi süreci yaşanmadan önce 1 Milyonun üzerinde yolcu taşımacılığı yaparak havalimanı tarihinde rekorlar kırıyordu. Pandemi sürecinde bu rakamlar aşağıya doğru iniş gösterdi. Şimdi yeniden yurtiçi ve yurt dışı uçuşlarımız başladı. Yeni hedefler koyacak ve bunları gerçekleştirme adına çalışmalar yapacağız. Havalimanımızın başka özellikleri de söz konusu. Bu özelliklerinden dolayı da ön plana çıkacak olan havalimanımızın yıllar içinde belirlenen uçak ve yolcu taşıma rakamları artış gösterecektir” dediler.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ Havalimanı 30 yıl kesintisiz hizmet verecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin