Elazığ Yöresine Ait Lezzetler Depremzedelere İkram Edildi

featured

Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte Elazığ yöresine ait lezzetler depremzede vatandaşlara ikram edildi.

Elazığ Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

KYK Fırat Erkek Öğrenci Yurdunda düzenlenen etkinlikte Elazığ’ın yöresel lezzetlerinden, Harput köfte, sırrın, peynirli ekmek ve çorba yurtta kalan depremzede vatandaşlara ikram edildi.

İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, amaçlarının Elâzığ yöresine ait lezzetlerin depremzede vatandaşlara tanıtmak olduğunu söyledi. Demirdağ, “2 yıldır ülkemizde Türk Mutfağı Haftası kutlamaları yapılmakta ve bizim Türk Mutfağının lezzetleri bütün dünyaya tanıtılma amacı bakanlığımız, cumhurbaşkanlığımız, belediyemiz tarafından gerçekleşmekte. Bizde 2 yıldır geçen yıl üniversite öğrencilerimize yönelik bir Elazığ Mutfağı tanıtımı gerçekleştirmiştik bu yılda özellikle dışardan ilimize gelen depremzedelerimize biz kendi mutfağımızı, Elazığ Mutfağımızı tanıtma amacı güttük ve ilimizde böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Depremzedelerimizle bir araya geldik Harput mutfağının Elazığ mutfağının lezzetlerini tanıtmaya çalıştık. Tabi bizim mutfak kültürümüz geçmişi eskiye dayanan bir kültür ve bu kültürün yaşaması ve yaşatılması, tanıtılması hepimiz için önemli bir vazife ve biz bu vazifeyi de ilimizde ülkemizde gerçekleştirme çabası içerisindeyiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ Yöresine Ait Lezzetler Depremzedelere İkram Edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin