Elazığ’da elektrik tüketimi arttı

featured

İrfan ARSLAN- Aksa Elektirik yılın üçüncü çeyreğinde Fırat bölgesinde ki illerde elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Elazığ’da elektrik tüketimi arttığı görüldü. AKSA’nin yılın üçüncü çeyreği verilerine göre Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketim oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 1 oranında artış gözlendi. Yeni abone sayısı ise Fırat bölgesinde geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 27 oranında arttığı ifade edildi.

Aksa’nın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bağlı bulunduğu Fırat bölgesindeki meskenlerde elektrik tüketiminin yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,78 oranında arttığı belirtildi. Fırat bölgesindeki sanayi ve ticaret grubundaki abonelerde ise elektrik tüketimi geçen yıla göre Malatya dışındaki illerde artış kaydetti. Malatya’daki sanayi ve ticaret grubu abonelerinin elektrik tüketimi yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 azalırken; Elazığ’da yüzde 31, Tunceli’de yüzde 6,21 ve Bingöl’de ise yüzde 1,12 oranında artış görüldü.

Fırat bölgesindeki dört ilde mesken, ticarethane ve sanayi abone grupları dâhil edilerek bakıldığında ise, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre Elâzığ ve Bingöl elektrik tüketiminin arttığı iller oldu. Elâzığ, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 oranı ile elektrik tüketiminin arttığı iller arasında ilk sırada yer aldı. Bingöl’de ise bu artış oranı yüzde 2,67 oldu.

Fırat bölgesinin yılın üçüncü çeyreğinin elektrik tüketiminde geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 9,30 Malatya’da, yüzde 8,77 oranıyla ise Tunceli illerinde düşüş kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ’da elektrik tüketimi arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin